Je geldzaken weer op orde, met de beste hulp in Zaanstad

Publicatiedatum: 27-05-2022

We willen onze huurders met financiële zorgen sneller helpen. Daarom werken wij in Zaanstad sinds kort actief samen met Incluzio, Kredietbank Nederland, Straathoekwerk en Schuldhulpmaatje. We gaan samen met deze organisaties werken met een speciale app, waarmee huurders hun geldzaken op een rijtje kunnen zetten.

Dion Heinis, adviseur bij Parteon: “In Zaanstad komt één op de zeven inwoners minder goed rond. Door de hoge inflatie hebben steeds meer huurders geldzorgen. Parteon en de gemeente willen hen sneller en beter helpen. Samen met lokale hulporganisaties zoeken we naar nieuwe routes voor een stabiele financiële situatie van huurders, en willen we helpen schulden te voorkomen.’’

Hulp via een app

Al onze huurders die hun geldzaken op een rijtje willen zetten kunnen toegang krijgen tot de gratis Plinkr-app. Door hun (financiële) gegevens in te voeren in de app, kunnen ze zien waar zij recht op hebben en of ze kunnen besparen. Via deze digitale app kunnen zij de betrokken hulporganisaties ook (tijdelijk) uitnodigen om hen te helpen met hun financiële zaken.

Samen financiële stress verminderen

De betrokken partijen willen er samen voor zorgen dat huurders met financiële stress (op tijd) terecht komen bij de juiste hulporganisatie in Zaanstad. Vanuit het landelijk programma Schouders Eronder sluiten (in de toekomst) ook andere hulporganisaties, woningcorporaties en bewoners in Zaanstad aan.

Wil je meer weten over de Plinkr-app? Of wil je als huurder van Parteon gratis toegang tot de app? Lees dan hier verder.

 

Deel deze pagina