Huurverhoging 2018

Geplaatst op 25-04-2018 Nieuws

Parteon voert met ingang van 1 juli 2018 een algemene huurverhoging door van 1.4 procent. Dit is gelijk aan de inflatie van 2017. Huurders worden per brief geïnformeerd over de nieuwe huurprijs.

Niet alle huurders krijgen dezelfde huurverhoging. Huurders met een lage huurprijs krijgen een hogere huurverhoging dan huurders met een hoge huurprijs. De huurders met een inkomen tot € 41.056 krijgen een huurverhoging van 0,8% tot en met 2%.

Huurders van een sociale huurwoning met een jaarinkomen boven € 41.056 euro krijgen een hogere huurverhoging, namelijk 5,4 procent. Dit is om doorstroming op de woningmarkt te bevorderen en sneller sociale huurwoningen beschikbaar te krijgen voor woningzoekenden met een lager inkomen.
Overigens zijn gezinnen met vier personen of meer en AOW-gerechtigden uitgesloten van deze inkomensafhankelijke huurverhoging. Hun huurverhoging is beperkt tot 1,4 procent.


Huurders van een vrije sector woning krijgen een huurverhoging van 3,5%, deze huurverhoging is marktconform.

Terug naar overzicht

U maakt gebruik van een oude versie van Internet Explorer. Daardoor zien sommige onderdelen van de website er niet juist uit. We adviseren u om via deze link gratis een nieuwe versie te downloaden.

Sluiten