Welkom Over Parteon: samen werken aan fijn wonen Actueel Nieuws Harry Platte nieuwe directeur-bestuurder Parteon

Harry Platte nieuwe directeur-bestuurder Parteon

Leestijd: 2 min

Harry Platte wordt per 1 mei 2017 de nieuwe directeur-bestuurder van Parteon. Met het aantreden van Harry Platte komt er een einde aan de interimperiode van Margriet Drijver, die sinds augustus 2016 Parteon heeft geleid.

In een commentaar op zijn benoeming zegt Harry Platte: “Na een paar turbulente jaren in de sector zal de komende jaren de nadruk liggen op het aanpassen van de organisatie. Dingen slimmer en effectiever doen; waardoor huurders nog meer waar voor hun geld krijgen. De focus voor Parteon is in het koersplan 2016-2020 duidelijk weergegeven. Een lijn waarin ik me herken en waar ik graag mijn energie insteek. Samen met de medewerkers, huurders en andere stakeholders van Parteon maken we de komende jaren de organisatie nog effectiever en efficiënter.”

Harry Platte werkte zeventien jaar bij woningcorporatie Ymere. Sinds 2014 vervult Harry Platte de functie Regiomanager, waarin hij verantwoordelijk is voor verschillende stadsdelen van Amsterdam. Verder gaf Harry Platte binnen Ymere leiding aan verschillende verandertrajecten. Eerst binnen de Gebieds- en Projectontwikkeling, daarna in het beheerbedrijf en recent als Regiomanager aan de multidisciplinaire en procesoverschrijdende wijk- en gebiedsteams. Daarnaast was Harry Platte verantwoordelijk voor de opbouw en professionalisering van vastgoedsturing van Ymere. Bovendien heeft hij bij Ymere ruime ervaring in participatie met huurders en stakeholders opgedaan.

De overeenkomst met Harry Platte, die voor een periode van 4 jaar is benoemd, voldoet aan de wetgeving en de honorering valt binnen de Wet normering topinkomens.