Groei aanbod middenhuurwoningen

Publicatiedatum: 12-07-2021

De extreme prijsstijgingen van koop- en vrije sector huurwoningen in Zaanstad en de regio zorgen ervoor dat doorstromen steeds lastiger wordt en dat woningzoekenden met een middeninkomen tussen wal en schip raken. Parteon gaat daarom meer middenhuurwoningen verhuren. We starten maandag 12 juli met de verhuur van acht middenhuurwoningen in nieuwbouwproject ‘’Plan Luyt‘’ in Assendelft. De woningen worden aangeboden via Rooftrack en WoningNet.

Huurkorting en voorrang

Voor woningen die wij in de vrije sector verhuren stappen we bijna volledig af van marktprijzen (€ 940,- en hoger) en bieden woningen met een korting op de marktprijs aan. Zo ontstaat meer woningaanbod met huurprijzen tussen € 800,- en € 940,- per maand. Doorstromers die een sociale huurwoning van een woningcorporatie in de Zaanstreek leeg achterlaten en woningzoekenden met een middeninkomen krijgen voorrang.

Om voor een middenhuurwoning in aanmerking te komen, geldt een inkomensgrens. Hoeveel uw inkomen maximaal mag zijn hangt af van het aantal mensen met wie u gaat samenwonen. Voor grotere huishoudens stellen we de bovengrens op een bruto jaarinkomen van € 60.000,-. Het minimale inkomen dat nodig is, wordt lager. Om de woningen ook op termijn betaalbaar te houden, koppelen we de jaarlijkse huurverhoging aan de huurverhoging die we voor de sociale huur hanteren.

Groei van het aanbod middenhuur

Het aantal sociale huurwoningen in Zaanstad en Wormerland groeit de komende jaren. Met de gemeente en de huurdersorganisaties spraken de Zaanse woningcorporaties af om in Zaanstad tot 2030 3.000 sociale nieuwbouwwoningen op te leveren. Als aanvulling hierop gaat Parteon nu dus ook middenhuurwoningen opleveren in de nieuwbouw. Daarnaast kiezen we er op sommige plekken voor om bestaande sociale huurwoningen om te zetten in middenhuur. De middenhuurwoningen verhuren we vooral in wijken met veel sociale huurwoningen. Huurders van sociale huurwoningen krijgen hierdoor de kans door te stromen binnen de eigen wijk én we werken tegelijkertijd aan gemengde wijken.

Wilt u reageren op middenhuurwoningen?

Parteon adverteert middenhuurwoningen op Rooftrack en op WoningNet. Daar kunt u ook reageren op de acht nieuwbouwwoningen in ‘’Plan Luyt’’ in Assendelft. Meer informatie over middenhuur, zoals de inkomensnormen en voorrangsregels, leest u hier.

Deel deze pagina