Gemeente Zaanstad vraagt bijdrage uit Volkshuisvestingsfonds

Publicatiedatum: 21-05-2021

 

Zaanstad dient een aanvraag in bij het ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK) voor een bijdrage van € 56 miljoen uit het Volkshuisvestingsfonds. De aanvraag kwam tot stand in nauwe samenwerking met de corporaties Parteon, ZVH en Rochdale. Ook wordt de aanvraag ondersteund door het Huurdersoverleg Zaanstreek en de samenwerkende lokale organisaties in het Pact Poelenburg Peldersveld.

Het eenmalige fonds heeft als doel om de veiligheid, de leefbaarheid en de kwaliteit van de bestaande woningvoorraad in kwetsbare wijken te verbeteren. Zaanstad heeft de middelen aangevraagd voor Zaandam Oost, te weten de vijf wijken Zaandam Zuid, Poelenburg, Peldersveld/Hoornseveld, Rosmolenwijk en Kogerveldwijk. Binnen enkele maanden maakt het ministerie bekend of de aanvraag wordt gehonoreerd.

Als de middelen uit het Volkshuisvestingsfonds worden toegekend kan Zaanstad niet alleen woningen verbeteren in Zaandam Oost, er worden ook gerichte maatregelen getroffen om de leefbaarheid en de veiligheid in het gebied te versterken.

Wethouder Songül Mutluer: “Bij een mogelijke toekenning van onze aanvraag kunnen we een flinke slag maken in Zaandam Oost. Het mooie is dat we hiermee een flinke investering kunnen doen in het fysieke domein, zoals in de bestaande woningen, in de openbare ruimte en in ontmoetingsplekken. Dit zal direct voelbaar zijn voor de bewoners. Ons streven is een prettigere en veiligere leefomgeving. Tegelijkertijd, door de bestaande woningen ook te verduurzamen, worden de energielasten voor de bewoners lager. Ons plan staat als een huis, we hopen hartgrondig dat onze aanvraag wordt toegekend.”

 

Deel deze pagina