Feestelijke oplevering woningen Wormervelden

Publicatiedatum: 23-05-2017

De nieuwe wijk Wormervelden komt tot bloei. De woningen zijn ingericht, nu zijn de tuinen aan de beurt. Paden worden gelegd, gras gezaaid en bloemen geplant. De Wormervelden verandert dankzij de bewoners in een gezellige en groene wijk waar het fijn wonen is. Met een allereerste buurtbarbecue vierden de bewoners, BAM Wonen, woningcorporatie Parteon en de gemeente Wormerland afgelopen donderdag de oplevering van de eerste drie fasen in het nieuwbouwproject.

Fasen 1, 2 en 3
In november 2015 ging het nieuwbouwproject Wormervelden van start op het voormalige Floris-terrein langs de Noordweg in Wormer. BAM Wonen realiseerde hier in opdracht van Parteon de eerste drie fasen uit het project: 122 woningen, waarvan 28 huurwoningen. De woningen voorzien duidelijk in een behoefte in de gemeente Wormerland. De koopwoningen waren snel uitverkocht, de huurwoningen zijn verdeeld via de reguliere woonruimteverdeling. In april 2017 is de laatste woning opgeleverd.

Nieuwe wijk
De woningen zijn energiezuinig en vormgegeven in de kenmerkende jaren '30 en Oudhollandse architectuurstijl. Toekomstig bewoners hadden de mogelijkheid om hun woning 'woonklaar' te laten opleveren: zij konden de indeling en afwerking van de woning geheel zelf bepalen zonder zelf te hoeven klussen. Diverse eigenaren hebben van dit concept gebruik gemaakt. Parteon realiseerde tevens de openbare inrichting zoals straatwerk, speeltuinen, grasvelden en parkeervakken. Om de nieuwe wijk te ontsluiten is een nieuwe rotonde aan de Noordweg gerealiseerd.

Volgende fase
Parteon start nu met de voorbereiding van de volgende fase in het project Wormervelden: de bouw van 44 huurwoningen aan de Knollendammerstraat. Ook voor het braakliggende terrein langs de Zaan worden plannen gemaakt.

Eten en ontmoeten
Een groot deel van de bewoners bezocht de buurtbarbecue. Wethouder Frans Saelman, Hans Spruit van BAM Wonen en Harry Platte, directeur-bestuurder van Parteon stonden tijdens een officieel moment even stil bij het mooie resultaat en de fijne samenwerking. Daarna was het tijd voor ontmoeten, een hapje en een drankje. Over Parteon Woningcorporatie Parteon is een maatschappelijke onderneming met als primaire taak huren, beheren, verkopen en ontwikkelen van woningen voor mensen die niet zelfstandig in woonruimte kunnen voorzien. Als de grootste sociale huisvester in de Zaanstreek werken wij samen aan goed en betaalbaar wonen. Daarbij zijn de huurders onze drijfveer. Met als doel dat zij plezierig wonen in de Zaanstreek.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden