Werken bij Contact
Welkom Over Parteon Actueel Nieuws Eerste zonnepanelen op woningen Parteon is een feit

Eerste zonnepanelen op woningen Parteon is een feit

Leestijd: 3 min

Zonnige vooruitzichten voor bewoners Flevomeer in Zaandam

Zonlicht is een gratis energiebron. Zelfs op bewolkte dagen levert het energie op. Niet zo gek dat steeds meer mensen kiezen voor zonnepanelen op hun woning. Je verduurzaamt je huis en bespaart op de energierekening. Maar hoe zit dat met huurwoningen? Ook huurders van Parteon komen in aanmerking voor zonnepanelen op hun dak. De eerste zonnepanelen werden deze week geplaatst bij meneer en mevrouw Van de Steen aan de Flevomeer in Zaandam.

“We kregen een aantal maanden terug een brief van Parteon, of we mee wilden doen met dit zonnepanelenproject. Omdat we ook toe zijn aan een nieuw gasstel - we willen overgaan op elektrisch koken - en daar een nieuwe aansluiting voor nodig hebben, was dit een mooie kans. Twee vliegen in een klap!”, vertelt mevrouw van de Steen. Meneer en mevrouw van de Steen hadden voor zichzelf al besloten dat ze gebruik wilden maken van het aanbod van Parteon maar bezochten evengoed de informatieavond in het buurthuis. “Hier werd alles nog een keer zorgvuldig uitgelegd en werd voor ons bevestigd dat we een goede keuze hadden gemaakt.” Haar man vult aan: “We hadden er wel al eerder over gepiekerd, maar toen we dit aanbod kregen, hebben we de kans gegrepen. We hoeven geen investeringen te doen en kunnen toch gebruik maken van de duurzame energie. Een heel mooi aanbod! Of we ook echt besparen op de energierekening weten we pas over een jaar, maar we denken wel dat het zuiniger is.”

We hoeven geen investeringen te doen en kunnen toch gebruik maken van de duurzame energie. Een heel mooi aanbod!

Meneer en mevrouw van de Steen wonen al zo’n veertig jaar aan de Flevomeer in Zaandam. “We waren de eerste bewoners van dit huis”, blikt mevrouw van de Steen terug. “Een aantal jaar geleden kregen we de kans om het te kopen, maar we hebben altijd gehuurd en mijn man is al 83 dus we vonden het wel goed zo.”

Het installeren van de eerste zonnepanelen voor Parteon werd vanwege het corona-virus enige tijd uitgesteld, maar maandag 18 mei was het dan toch zover. Vrijdag kwam er al iemand van Sungevity de situatie verkennen. Meneer en mevrouw van de Steen kregen de opdracht om op zolder alvast wat ruimte te maken voor de installateurs. Maandag om 7.30 uur stonden ze al op de stoep. “We moesten er de wekker voor zetten maar dat geeft niet”, aldus mevrouw van de Steen. Er werd een steiger opgebouwd terwijl iemand anders binnen aan de slag ging om de boel te installeren. “Het was hier net een zoete inval in onze tuin. Er kwamen twee mannen van het zonnepanelenbedrijf langs en ook iemand van Parteon kwam een kijkje nemen. “Ook voor ons is dit een bijzonder moment, dit zijn de eerste panelen die geplaatst worden voor Parteon”, legt Harrie Scheerman, projectcoördinator bij Parteon, uit. In een paar uur tijd was alles voor elkaar. De steigers werden weer ingepakt en de mannen konden door naar de volgende klus in de wijk.

Parteon heeft in december 2019 een contract afgesloten met Sungevity om in 2020 minimaal 220 woningen te voorzien van zonnepanelen. De woning van meneer en mevrouw van de Steen is onderdeel van de eerste fase in Zaandam. Huurders van Parteon die op korte termijn in aanmerking komen voor zonnepanelen, ontvangen een brief.