Welkom Over Parteon: samen werken aan fijn wonen Actueel Nieuws Durghorst 1 december klaar voor nieuwe bewoners

Durghorst 1 december klaar voor nieuwe bewoners

Leestijd: 2 min

Kamers met kansen en tijdelijke huisvesting

In en om de Durghorst in Krommenie wordt hard gewerkt; het pand wordt klaargemaakt voor nieuwe bewoners. De woningen in de Durghorst worden verhuurd aan twee specifieke doelgroepen. 33 Woningen worden bewoond door jongeren binnen het project Kamers met Kansen en 17 woningen worden betrokken door mensen die tijdelijke huisvesting nodig hebben. In de Zaanstreek is behoefte aan dit soort woningen, het past bij de maatschappelijke taak van Parteon om hierin te voorzien. Vanaf 1 december nemen de bewoners hun intrek. Parteon organiseert voor buurtbewoners op een later moment een inloop.

Selectie kandidaten
In de Durghorst zijn 50 woningen beschikbaar. Voor de 33 woningen in het project Kamers met kansen hebben jongeren zich aangemelden bij het RIBW. Voor de overige 17 woningen, bestemd voor tijdelijke huisvesting van maximaal 2 jaar, zijn kandidaten aangedragen via de Sociale Wijkteams en de gemeente Zaanstad. Vangnet heeft de kandidaten geselecteerd. Een intakegesprek met Parteon is onderdeel van de selectieprocedure. Parteon sluit de huurovereenkomst met bewoners, het beheer van het pand heeft Parteon uitbesteed aan Camelot. Camelot is tevens verantwoordelijk voor de verhuur van de algemene ruimten binnen het pand. 

Over Kamers met Kansen
Kamers met Kansen is een woon-leer-werktraject van maximaal twee jaar van jongeren van 18 tot en met 25 jaar. Het gaat om jongeren die graag op eigen benen willen staan en op school zitten of werk hebben. Binnen Kamers met Kansen worden de jongeren begeleid door wooncoaches van het RIBW. Binnen 2 jaar stromen zij uit naar een eigen woning en komt de woning binnen het project vrij voor een nieuwe kandidaat.

Over tijdelijke verhuur
De 17 woningen in de Durghorst biedt woningzoekenden die tijdelijk woonruimte nodig hebben, de mogelijkheid om voor maximaal 2 jaar te huren. Kandidaten worden aangedragen via de Sociale Wijkteams en Gemeente Zaanstad. Vangnet verzorgt de eerste selectie op basis van gezamenlijk opgestelde criteria. Dat kandidaten in het verleden geen overlast hebben veroorzaakt is hierbij een belangrijke voorwaarde.

Meer informatie is te vinden op parteon.nl/durghorst