De energieprijzen stijgen: dit kunt u zelf doen

Publicatiedatum: 28-01-2022

Actie met de energiecoaches van !Woon in de Harpoenierstraat.

De afgelopen tijd is het regelmatig in het nieuws: de energieprijzen stijgen. Duurzaam wonen en de woonlasten van onze huurders krijgen bij Parteon alle aandacht. Daarom zoeken we steeds naar oplossingen die het energieverbruik zoveel mogelijk verlagen en gunstig zijn voor de portemonnee van onze huurders. Op parteon.nl/duurzaamwonen leest u hoe wij onze woningen verduurzamen. Omdat de energieprijzen stijgen en huurders daardoor met hoge woonlasten te maken krijgen, gaat Parteon meer doen om huurders te helpen om op energie te besparen. Met kleine aanpassingen in en rondom uw woning kunt u al een groot verschil maken.

Dit is wat Parteon en andere sociale organisaties de komende tijd in Zaanstad doen:

- Energievoucher van € 80,- voor huurders in Zaanstad
- Energiefixers in Poelenburg en Peldersveld
- Wijkbezoeken met energiecoaches in Zaandam-Zuid en Kogerveld
- Budgetgesprekken in Wormerveer, Kogerveld en Zaandam-Noord
- Extra energietoeslag voor lagere inkomens

 

Energievoucher van € 80,- voor huurders in Zaanstad

U ontvangt in februari een brief van de gemeente Zaanstad met een cadeaubon ter waarde van €80,-. Dit bedrag kunt u besteden aan gratis energiebesparende producten. In de brief van de gemeente Zaanstad staat een persoonlijke code. Daarmee kunt u voor €80,- producten bestellen op de webshop winstuitjewoning.nl. Bijvoorbeeld ledlampen, tochtstrips of een waterbesparende douchekop. Met deze producten kunt u uw wooncomfort verhogen en u  bespaart direct op uw energieverbruik. Heeft u hulp nodig bij het bestellen? Kom dan langs bij een van onze elf wijkkantoren. Als de vlag uithangt en het matje voor de deur ligt, kunt u gewoon naar binnen lopen. Wij helpen u graag verder.

Energiefixers in Poelenburg en Peldersveld

In de wijken Poelenburg en Peldersveld werken we samen met de gemeente en het sociaal wijkteam aan energiezuinig wonen met zogenaamde energiefixers. De energiefixers maken in één dag uw huis energiezuiniger met slimme maatregelen zoals het dichten van kieren, het aanbrengen van radiatorfolie, tochtstrips, ledlampen en het waterzijdig inregelen van een cv-ketel. Door deze maatregelen kunt u behoorlijk wat energie en geld besparen. En minstens zo belangrijk: uw huis wordt zo een stuk comfortabeler. Voor huurders van Parteon zijn de materialen en uitvoering gratis. De energiefixers starten in februari. Via deze pagina kunt u zich alvast aanmelden voor een startgesprek.

Wijkbezoeken met energiecoaches in Zaandam-Zuid en Kogerveld

Onlangs ging Parteon samen met bewonerscommissie ZZ, de gemeente Zaanstad, !Woon en het sociaal wijkteam in gesprek met huurders in Zaandam-Zuid. De energiecoaches van !Woon gaven onafhankelijk advies over vocht, tocht en energiebesparing. Vijftien huurders maakten een afspraak voor een adviesgesprek met een energiecoach. We organiseren een volgend wijkbezoek in Kogerveld in februari. Wilt u dat we ook uw buurt of complex bezoeken samen met de energiecoaches van !Woon? Laat het ons dan weten via d.heinisparteonnl. Wilt u zich aanmelden voor een persoonlijk (gratis) adviesgesprek met een energiecoach, kijk dan op wooninfo.nl/vraagbaak/energie/energiecoach

Budgetgesprekken in Wormerveer, Kogerveld en Zaandam-Noord

Samen met onder meer de gemeente Zaanstad en de sociale wijkteams Wormerveer en Noord Kogerveld organiseert Parteon (gratis) budgetgesprekken. Tijdens een budgetgesprek wordt met u bekeken waar u recht op heeft en waarop u kunt besparen. Door als sociale organisaties slimmer samen te werken willen wij zorgen dat huurders gebruik kunnen maken van alle regelingen waar zij recht op hebben. De budgetgesprekken kunnen gaan over toeslagen, minimaregelingen, huurprijzen, huurdelen, geldstress en schulden, maar zeker ook over (energie)abonnementen en energiebesparing. In maart starten we met de eerste budgetgesprekken.

Extra energietoeslag voor lagere inkomens

Wist u dat huurders met een inkomen rond het sociaal minimum een eenmalige tegemoetkoming van 200 euro krijgen vanwege de hogere energieprijzen? Sommige huurders hoeven daar niets voor te doen. Mensen in de bijstand ontvangen het bedrag automatisch. Andere groepen die in aanmerking komen zijn bijvoorbeeld  IOW-gerechtigden, AOW-gerechtigden zonder aanvullend pensioen en zelfstandigen met een laag inkomen. Zij kunnen zich bij hun eigen gemeente melden. Als wij vermoeden dat u (misschien) in aanmerking komt, dan ontvangt u van ons een bericht.

Deel deze pagina