Bewoners geïnformeerd over toekomst woningen Eikelaan Krommenie

Publicatiedatum: 14-05-2014

Tijdens een informatiebijeenkomst afgelopen dinsdag 13 mei 2014 hebben de bewoners van de Eikelaan in Krommenie te horen gekregen dat de woningen vermoedelijk gesloopt worden. Parteon heeft onlangs onderzoek gedaan naar de huidige technische staat van de 40 eengezinswoningen aan de Eikenlaan 1/m 40. Hieruit bleek dat de bouwkundige staat van de woningen slecht is.

Sloop nog niet definitief 
Parteon wil de kwaliteit van de woningen verbeteren, daarvoor zijn twee mogelijkheden; sloop en op de locatie nieuwe woningen bouwen of de huidige woningen renoveren. Parteon heeft een principe-besluit tot sloop en nieuwbouw genomen, maar grootschalig renovatie is niet uitgesloten. Afhankelijk van het haalbaarheidsonderzoek dat momenteel loopt, wordt waarschijnlijk eind 2014 een definitief besluit over de toekomst van de woningen genomen.

Gevolgen bewoners
In beide gevallen, sloop of renovatie, betekent dit voor de bewoners dat zij hun woning moeten verlaten. Parteon realiseert zich dat dit ingrijpend is voor de bewoners. Veel mensen wonen al jaren op de Eikelaan. Het is dan ook begrijpelijk dat deze boodschap gepaard gaat met emoties.
Bij sloop moeten de bewoners definitief naar een andere woning verhuizen. Zij worden dan stadsvernieuwingsurgent en kunnen met voorrang zoeken naar een andere passende woning. In het geval gekozen wordt voor renovatie, is het niet mogelijk om in de woning te blijven tijdens de werkzaamheden. De bewoners verlaten dan tijdelijk hun woning.

Maatwerk en persoonlijke begeleiding
Alle zorg en aandacht van Parteon gaat uit naar persoonlijke begeleiding van de bewoners en er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de persoonlijke situatie van de bewoners. Na het definitieve besluit eind 2014 worden de bewoners allemaal persoonlijk bezocht door een medewerker van Parteon. Dat heeft Parteon tijdens de informatiebijeenkomst toegezegd.

Sociaal plan in overleg met bewoners
In overleg met een bewonersvertegenwoordiging wordt een sociaal plan opgesteld. In het sociaal plan worden afspraken en regelingen vastgelegd waar bewoners mee te maken krijgen wanneer hun woning gesloopt wordt of ingrijpend wordt aangepakt. Het gaat over afspraken zoals tijdelijke huisvesting, herhuisvesting en de verhuiskostenvergoeding. De afspraken zijn gebaseerd op de Stedelijke Kaderafspraken bij Vernieuwingsingrepen.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden