Welkom Over Parteon: samen werken aan fijn wonen Actueel Nieuws Bestemming Durghorst bekend gemaakt

Bestemming Durghorst bekend gemaakt

Leestijd: 2 min

Durghorst, Krommenie: Kamers met Kansen en tijdelijke huisvesting

Parteon heeft een vergunning gekregen om het pand te verbouwen en geschikt te maken voor wonen. Op dit moment laat Parteon herstelwerk aan het pand uitvoeren. Ook wordt de openbare ruimte rondom het pand opnieuw ingericht. We verwachten dat het pand per 1 december klaar is zodat de eerste bewoners dan hun intrek kunnen nemen. 

De toekomstige bewoners
In de Durghorst komen twee doelgroepen te wonen. Wij houden 33 woningen vrij voor het project Kamers met Kansen. Dit project loopt al enige jaren met succes in Koog aan de Zaan. De woningen zullen betrokken worden door kansrijke jongeren. Zij worden begeleid door een wooncoach van het RIBW. De overige 17 woningen stellen wij beschikbaar aan bewoners die tijdelijk huisvesting nodig hebben.

In de Zaanstreek is behoefte aan tijdelijke huisvesting voor eenpersoonshuishoudens en het project Kamers met Kansen. Het past bij de maatschappelijke taak van Parteon om hier woningen voor beschikbaar te stellen.

Omwonenden geïnformeerd
Deze week zijn omwonenden per brief geïnformeerd over de toekomstige bewoners van het pand. Zodra de werkzaamheden in het pand klaar zijn, nodigt Parteon omwonenden graag uit om het pand te bezichtigen en hun vragen te stellen. Vragen die niet tot dan kunnen wachten, kunnen zij telefonisch stellen aan de verantwoordelijke wijkregisseur.

Vraag en antwoord
Vooruitlopend op eventuele vragen hebben wij per onderwerp een 'Vraag en antwoord' uitgewerkt. Deze treft u hieronder aan. Dit document vullen wij continu aan op basis van de vragen die bij ons binnen komen. 

Vraag en antwoord - de Durghorst
Vraag en antwoord - Kamers met Kansen
Vraag en antwoord - Tijdelijke huisvesting