App moet ook voor Zaankanter een huurhuis vinden makkelijker maken

Publicatiedatum: 25-09-2017

De nieuwe gratis app HuisjeHuisje moet het ook voor Zaankanters makkelijker maken om een leuk en betaalbaar huurhuis te vinden en te ruilen. Dat kan in hun huidige woonplaats zijn of in een andere stad.

Woningcorporatie Parteon heeft samen met 26 andere corporaties het initiatief genomen tot de ontwikkeling van deze app. Het lijkt een beetje op daten, maar dan nét even anders!

Hoe werkt het?
Het is een kwestie van de app downloaden. Huurders die op zoek zijn, plaatsen in de app foto’s en informatie over het eigen huurhuis, straat en buurt. Door het invullen van huishoudgrootte en inkomen, zien gebruikers (sociale) huurwoningen van andere huurders die ze ook écht kunnen betalen. Omdat ze zien wat de huurprijs is, zijn er geen nare verrassingen achteraf. Deze manier verhoogt de kans op succes, omdat je veel sneller in contact komt met mensen die ook willen ruilen.

En helemaal verliefd op een huis? Dan kunnen gebruikers de woning ‘liken’. Bij een wederzijdse ‘like’ is er een match, kunnen gebruikers met elkaar chatten en een afspraak maken om elkaars woning te bekijken. Allebei tevreden? Dan kunnen ze de eigen woningcorporatie of verhuurder vragen van woning te ruilen.

Creatieve oplossing
“De woningmarkt zit muurvast. Daar willen we wat aan doen”, zegt Wilma Wisse, manager klanten bij Parteon. “Natuurlijk bouwen we nieuwe huizen. Maar we doen meer. HuisjeHuisje is een creatieve en snelle oplossing om het aanbod van huurhuizen te vergroten die anders niet beschikbaar waren. Er is meer te kiezen. Daardoor kun je sneller verhuizen. Dat is ook goed voor andere woningzoekenden in de Zaanstreek. Nu wacht iedereen op iedereen.”

De app HuisjeHuisje is vanaf 25 september beschikbaar voor iedereen die een huurhuis heeft en graag wil ruilen en verhuizen. De app is er voor Iphone en telefoons met Android. Kijk op HuisjeHuisje.nl voor meer informatie.

Deel deze pagina