Welkom Over Parteon: samen werken aan fijn wonen Actueel Nieuws Afspraken met bewonerscommissie Albert Meijnsstraat

Afspraken met bewonerscommissie Albert Meijnsstraat

Leestijd: 2 min

29 oktober 2015

Vandaag demonstreerden zo'n 25 bewoners van de Albert Meijnsstraat voor het kantoor van Parteon aan de Marktstraat in Wormerveer. Aanleiding hiervoor is de onvrede van de bewoners over de onderhoudswerkzaamheden die Parteon uitvoert aan de Albert Meijnsstraat 1 t/m 179. Tijdens een bewonersraadpleging op dinsdag 27 oktober was dit een van de acties die de bewoners afspraken. Daarnaast hebben de bewoners een aantal voorwaarden aan de uitvoering van de werkzaamheden gesteld. De voorwaarden zijn woensdag met Parteon gedeeld en besproken. Parteon sprak op 29 oktober met de leden van de bewonerscommissie Albert Meijnsstraat over hun voorwaarden.

De bewonerscommissie, de aannemer en Parteon spraken het volgende af:  

Geen nieuwe werkzaamheden opstarten tot dinsdag 3 november
Op  verzoek van de bewonerscommissie, is vandaag niet gestart met de onderhoudswerkzaamheden voor de volgende 5 woningen. Ook de start van de onderhoudswerkzaamheden bij de laatste 15 woningen staat stil tot dinsdag 3 november. In die tijd maken we afspraken met de bewonerscommissie en de aannemer om de overlast tijdens de werkzaamheden te beperken. We gaan ook persoonlijk langs bij deze bewoners om ze een logeerwoning aan te bieden.

Logeerwoningen voor bewoners van woningen waarin nu wordt gewerkt
Van de 18 woningen waar nu gewerkt wordt, zijn er nu nog 9 bewoond. Medewerkers van Parteon zijn gisteren en vandaag langs geweest bij deze 9 bewoners om een logeerwoning aan te bieden. We gaan ook in het vervolg van het project veel actiever logeerwoningen aanbieden zodat bewoners geen overlast hebben tijdens de werkzaamheden.

Concrete afspraken opleverpunten
In 52 woningen zijn de onderhoudswerkzaamheden klaar, wel staan er nog opleverpunten open. Parteon gaat de komende weken bij deze bewoners langs om deze opleverpunten door te nemen en om concrete afspraken met bewoners te maken wanneer de punten worden opgepakt.

Parteon en bewonerscommissie blijven in gesprek over aanvullende maatregelen en mogelijkheden
In het overleg vanmorgen spraken de bewonerscommissie en Parteon af om eerst actie te ondernemen om de klachten en de overlast voor de bewoners aanzienlijk te verminderen. Op een later moment praten we verder over een redelijke vergoeding. Parteon start de gesprekken hierover op korte termijn op.

We blijven regelmatig in gesprek met de bewoners en bewonerscommissie over mogelijkheden en maatregelen om de klachten en de overlast zo klein mogelijk te houden.

In de Veelgestelde vragen vindt u meer informatie over de situatie aan de A. Meijnsstraat.