163 sociale huurwoningen in De Zaanse Helden

Publicatiedatum: 12-06-2020

Ontwikkelcombinatie Impact Vastgoed / Stebru heeft overeenstemming bereikt met woningcorporatie Parteon over de aankoop van 163 sociale huurwoningen in De Zaanse Helden in Zaandam. De formele ondertekening, met alle partijen, inclusief de gemeente Zaanstad, vond op de ontwikkellocatie plaats.

Robert Steenbrugge (Stebru) en Philip van der Ent (Impact Vastgoed): “We zijn er trots op dat we met deze mooie gebiedsontwikkeling bijdragen aan meer diversiteit aan woningen op de Zaanse woningmarkt.

Wethouders Wessel Breunesse (Ruimtelijke Ontwikkeling) en Songül Mutluer (Wonen): “Dankzij deze belangrijke stap draagt de Zaanse Helden bij aan de Zaanse ambities om duurzame én betaalbare woningen te realiseren. In de oorspronkelijke plannen zaten geen sociale huurwoningen, heel mooi hoe we gezamenlijk de handen ineen geslagen hebben en het toch naar een aandeel van ruim 27% hebben gekregen.”

Parteon breidt woningvoorraad uit

“Met de aankoop van deze 163 sociale huurwoningen breiden wij onze woningvoorraad in een keer een stuk uit.” aldus Harry Platte, directeur-bestuurder van Parteon. Hiermee geeft Parteon invulling aan de gezamenlijke prestatieafspraak tussen de gemeente en Zaanse woningcorporaties om de sociale woningvoorraad in Zaanstad de komende jaren te vergroten. Harry Platte: “Naast uitbreiding van ons bezit staat ook verduurzamen van ons woningbezit hoog op de agenda van Parteon. We zijn dan ook zeer verheugd dat deze overeenkomst met Impact Vastgoed / Stebru de aankoop van duurzame, energiezuinige en gasloze woningen betreft”.

De Zaanse Helden

Het project De Zaanse Helden bestaat uit verschillende woongebouwen, een daktuin en een parkeergarage. Er worden circa 600 woningen gerealiseerd in het plan, die variëren in woningtype, grootte en verdeeld worden in huur, koop en sociale huur. Binnen de Zaanse Helden vinden zowel starters, gezinnen en senioren een geschikte woning. De eerste 231 vrije sector huurwoningen, die zijn verdeeld over drie appartementengebouwen in het plan, zijn aangekocht door Altera Vastgoed. Voor de resterende vrije sector huurwoningen zijn de contracten voor verkoop gereed en kunnen na vaststelling van het bestemmingsplan getekend worden.

Met daktuin en gasloos

De eyecatcher van het project is de gemeenschappelijke (dak)tuin die de gebouwen van De Zaanse Helden en het naastgelegen Burano met elkaar verbindt en waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. De daktuin wordt een plek die ruimte biedt aan een breed scala van planten en dieren en waar bewoners en omwonenden elkaar ontmoeten en genieten van het groen.

Alle woningen zijn energiezuinig (EPC van 0,2), worden gasloos gerealiseerd en zijn voorzien van een duurzaam klimaatsysteem. Met deze maatregelen worden in dit project op grote schaal duurzame sociale huurwoningen gerealiseerd. Het bestemmingsplan is reeds door de gemeenteraad vastgesteld. Verwacht wordt dat er in 2020 kan worden gestart met bouwen. De sociale huurwoningen worden straks verdeeld via WoningNet.

Deel deze pagina