Opgewekt Wonen

Veilig, gezond en plezierig wonen willen we allemaal. Nu en in de toekomst. Daarom wil Parteon zo veel mogelijk woningen verduurzamen. Hoe doen we dat? Samen met klimaatorganisatie Urgenda ontwikkelden we 'Opgewekt Wonen': energiezuinig en aardgasvrij wonen. 

Want flink lagere woonlasten en stevige CO2-reductie; wie wil dat nou niet? Parteon directeur Harry Platte: "Het eerlijke verhaal is dat wij als corporatie investeren en de lagere energielasten bij de huurder terechtkomen. Dat is hen gegund, maar die inverstering kunnen wij slechts een beperkt aantal keren doen. Maar als sector kunnen we nog veel meer verduurzaming realiseren binnen onze bouwopgave!"

Wat Parteon betreft zijn duurzaam en betaalbaar een mooie combinatie. Zeker geen tegenstrijdigheid. Het kan? Ja natuurlijk!

Magazine Opgewekt Wonen

Download voor bestuurders, pers, geinteresseerden

Onze verduurzaming in de praktijk

Uitgave van Parteon

Lees voor

Als huurder interesse in Opgewekt Wonen?

Goed om te horen! Wij zijn vol energie bezig om zoveel mogelijk huizen energiezuinig en aardgasvrij te maken. Dit doen we stap voor stap. Een deel van onze huurders kan nu al meedoen met het project Opgewekt Wonen. Is jouw woning hier geschikt voor? Dan krijg je daar een mail of brief over. Je bepaalt zelf of je meedoet. Heb je interesse in Opgewekt Wonen maar (nog) geen brief gekregen? Mail dan naar opgewektwonenparteonnl. Of bel met ons Klanten Informatiecentrum via telefoonnummer (075) 627 50 00.

Met Opgewekt Wonen benut je iedere zonnestraal

Je wekt namelijk energie op met jouw eigen zonnepanelen. Hierdoor daalt je energierekening en krijg je geen gasrekening meer en betaal je geen leveringskosten. Een warmtepomp verwarmt jouw huis en zorgt voor warm water. Ook kook je niet meer op gas, maar op inductie. Alle radiatoren vervangen we door energiezuinige convectoren. Dat is duurzaam én comfortabel wonen! 

Duurzamer wonen zonder extra kosten

Duurzaam wonen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee. Hoe zit dat? Het is een sommetje dat we samen met jou op maat maken. Dit doen we tijdens een gesprek bij jou thuis of in de modelwoning. We kunnen je alvast verklappen: aan het eind ben jij goedkoper uit. Voor een duurzame woning betaal je iedere maand een vast bedrag. Maar jouw energierekening daalt meer. Zo houd je toch wat over!

En de verbouwing? Die kost jou niets. Wij kopen de materialen en we installeren en onderhouden ze. Woon je in de woning wanneer wij de werkzaamheden uitvoeren? Dan krijg je de nieuwe inductiekookplaat of het inductiefornuis van ons cadeau.

In vier stappen maken wij van jouw woning een Opgewekte woning
  1. Je krijgt een warmtepomp die de cv-ketel vervangt. 
  2. Je krijgt convectoren op de plek van de verwarming. Dat zijn speciale verwarmingen.
  3. Je krijgt zonnepanelen op jouw dak.
  4. Je krijgt een gratis inductiekookplaat.

Deze bewoners gingen je al voor

Een woning energieneutraal en aardgasvrij maken in een paar dagen? Dat is niet niks! Vakmannen in, op en naast je huis. Zonnepanelen hier, warmtepomp daar. Vervelend? Huurder Mandy vond van niet:

 

"Ondanks dat alles op z'n kop stond, vond ik het gezellig en leerzaam."

En wat levert het veel op voor het wooncomfort en energieverbruik! Niet alleen Mandy, maar ook de familie Mulder-Koene, Zilla en Age vertellen je er graag over. Bekijk de video hieronder. Daarin ontdek je wat deze huurders van de werkzaamheden en hun energiezuinige huis vinden.

Youtube thumbnail
Youtube thumbnail

Koken op inductie is eigenlijk heel makkelijk.

Met slimme bespaartips kun je zelf ook slim besparen

Energiezuinig wonen: goed voor het milieu, goed voor jouw portemonnee. Zuiniger wonen is niet moeilijk: met kleine veranderingen maak je al een groot verschil. Lees hier onze bespaartips.

Wil je meer informatie?

Informatieboekje Opgewekt Wonen
Lees voor