Werken bij Contact

Opgewekt Wonen

Veilig, gezond en plezierig wonen willen we allemaal. Nu en in de toekomst. Daarom wil Parteon zo veel mogelijk woningen verduurzamen. Hoe doen we dat? Samen met klimaatorganisatie Urgenda ontwikkelden we 'Opgewekt Wonen': energiezuinig en aardgasvrij wonen. 

Want flink lagere woonlasten en stevige CO2-reductie; wie wil dat nou niet? Parteon directeur Harry Platte: "Het eerlijke verhaal is dat wij als corporatie investeren en de lagere energielasten bij de huurder terechtkomen. Dat is hen gegund, maar die inverstering kunnen wij slechts een beperkt aantal keren doen. Maar als sector kunnen we nog veel meer verduurzaming realiseren binnen onze bouwopgave!"

Wat Parteon betreft zijn duurzaam en betaalbaar een mooie combinatie. Zeker geen tegenstrijdigheid. Het kan? Ja natuurlijk!

Magazine Opgewekt Wonen

Download voor bestuurders, pers, geinteresseerden

Onze verduurzaming in de praktijk

Uitgave van Parteon

Lees voor
Wat is Opgewekt Wonen?

Met Opgewekt Wonen van Parteon benut u iedere zonnestraal optimaal: u wekt namelijk energie op met uw eigen zonnepanelen. Hierdoor daalt uw energierekening en vervallen uw gasrekening en leveringskosten.

Een warmtepomp verwarmt uw huis en zorgt voor warm water. Ook kookt u niet meer op gas, maar op inductie. Alle radiatoren vervangen we door energiezuinige convectoren. Dat is duurzaam én comfortabel wonen! 

Duurzamer wonen zonder extra kosten

Voor een duurzame woning betaalt u maandelijks in de servicekosten een bedrag van € 49,-. Omdat de energierekening in uw woning daalt, bent u goedkoper uit. Tijdens een keukentafelgesprek bij u thuis of in de modelwoning maken wij samen met u een berekening op maat.

Duurzaam wonen is dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee.

En de verbouwing? Die kost u niets. Parteon betaalt voor de aanschaf en installatie van alle materialen en verzorgt het onderhoud. De nieuwe inductiekookplaat of het inductiefornuis krijgt u gratis van Parteon, als de werkzaamheden zijn uitgevoerd terwijl u in de woning woont.

Opgewekt Wonen in vier stappen
  1. We vervangen uw cv-ketel voor een warmtepomp
  2. Wij vervangen radiatoren in uw woning door convectoren, dat zijn speciale radiatoren.
  3. We plaatsen zonnepanelen op uw dak.
  4. We installeren een inductiekookplaat, deze krijgt u gratis.

Als huurder interesse in Opgewekt Wonen?

Goed om te horen! Parteon is met veel energie aan de slag om zoveel mogelijk huizen energiezuinig en aardgasvrij te maken. Dit doen we stap voor stap. Huurders van woningen die op korte termijn in aanmerking komen voor Opgewekt Wonen, ontvangen van ons bericht. Deze huurders bepalen zelf of ze meedoen. Heeft u interesse in Opgewekt Wonen maar (nog) geen brief ontvangen? Voor meer informatie kunt u mailen naar opgewektwonenparteonnl. Of bel met ons Klanten Informatiecentrum via telefoonnummer (075) 627 5000.

Deze bewoners gingen u al voor

Een woning energieneutraal en gasvrij maken in een paar dagen vraagt om hard werken. Vervelend? Bewoner Mandy vond van niet:

 

"Ondanks dat alles op z'n kop stond, vond ik het gezellig en leerzaam."

Een woning energieneutraal en aardgasvrij maken is al in één week gedaan. Maar wat levert het de bewoners eigenlijk op: in wooncomfort en energieverbruik? Ontdek in onderstaande video hoe de familie Mulder- Koene en Zilla hun energiezuinige huis ervaren.

Youtube thumbnail
Youtube thumbnail

Vakmannen in, op en naast je huis. Zonnepanelen hier, warmtepomp daar. Een woning (vrijwel) energieneutraal en aardgasvrij maken in één week is niet niks. Huurders Zilla, Mandy en Age vertellen hoe zij het verduurzamen van hun woning hebben ervaren: tijdens en na de werkzaamheden.

Slimme bespaartips 

Energiezuinig wonen. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Wanneer u bespaart op uw energie- en gasverbruik, kunnen uw woonlasten flink dalen. Zuiniger wonen is niet moeilijk: met kleine veranderingen maakt u al een behoorlijk verschil. We geven u een aantal bespaartips.

Koken op inductie is eigenlijk heel makkelijk.

Meer informatie?

Informatieboekje Opgewekt Wonen
Lees voor