Contact

Welkom in uw woning

Stap

1

Aansluiting gas, elektra en water

U kiest zelf uw leverancier voor gas en elektra. Als uw nieuwe woning in een complex is, dan is er een collectieve verwarmingsinstallatie en heeft u te maken met de warmtewet. De meterstanden vindt u op uw opleveringsstaat die u tijdens de sleuteloverdracht heeft ontvangen.

Aansluiting water via drinkwaterbedrijf PWN.

Stap

2

Verhuizing doorgeven

Adreswijziging of inschrijven bevolkingsregister gemeente Zaanstad. U bent verplicht dit binnen vijf dagen na uw verhuizing te doen.

Stap

3

Verzekeringen afsluiten

Inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering afsluiten (Wij kunnen u niet verplichten een verzekering af te sluiten, maar wij adviseren dit wel dringend, omdat er veel situaties zijn waarbij sprake is van schade aan uw eigendommen zonder dat Parteon hiervoor aansprakelijk is en deze vergoedt.)

Stap

4

Tv, internet en telefonie

Aanmelden voor tv, internet en telefonie.

 

 

Stap

5

Huurtoeslag

Aanvraag of wijziging huurtoeslag doorgeven.

Stap

6

Huisvuilpas aanvragen

Afvalpas

Via HVC vraagt u uw afvalpas aan. Op de website van HVC vindt u ook wanneer welk afval wordt opgehaald. HVC heeft overigens ook een heel handige app waarin u kunt zien wanneer welk afval aan huis wordt opgehaald (de zogenaamde ophaaldagen). Het is zelfs mogelijk een notificatie in de app in te stellen, zodat er een seintje wordt gegeven wanneer het afval wordt opgehaald door HVC.

Grofvuil

Afval dat niet in de (ondergrondse) container past, hoort daar niet. Kapotte spullen, zoals oude meubels of oud laminaat en groot snoeiafval is grof afval. Dat mag niet bij het gewone huisafval. Grof afval kunt u wegbrengen naar het afvalbrengstation van HVC in Zaandam en Westknollendam, zie: Zaanstad.nl - Afvalbrengstations - Afvalbrengstations. Als u veel spullen wilt wegbrengen en uw auto is te klein, kunt u gratis een aanhanger bij HVC lenen, zie hiervoor: Gratis aanhanger lenen | HVC Groep.

Ook kunt u grof afval gratis laten ophalen door de gemeente Zaanstad. U kunt hiervoor een ophaalafspraak maken via het algemene nummer 14075 of via de website van gemeente Zaanstad een afspraak inplannen.

Handig om te weten
Reparatieverzoek melden Online klusaanvraag Woontips