Uitleg vrije sector huur

Vrije sector-huurwoningen zijn veelal direct beschikbaar, hebben geen wachttijden en u hoeft geen inschrijfkosten te betalen. Vrije sector-huurwoningen hebben een huurprijs vanaf € 710,68 (prijspeil januari 2018). Deze prijs wordt bepaald door vraag en aanbod.

Woningen: ruim en comfortabel

De vrije sectorwoningen van Parteon zijn doorgaans ruime eengezinswoningen en/of appartementen van een goede kwaliteit en met veel woonoppervlak. Bekijk het actuele aanbod vrije sector huurwoningen.

Voorwaarden voor toewijzing: inkomenstoets, huurcontract minimaal 1 jaar

U komt in aanmerking voor een vrije sector woning als u aan minimaal de volgende voorwaarden voldoet:

  • U heeft minimaal een netto maandinkomen van drie keer de brutohuur. Bijvoorbeeld: bij een brutohuur van € 1.000 heeft uw huishouden een netto maandinkomen van € 3.000;
  • Het huurcontract wordt afgesloten voor onbepaalde tijd en voor minimaal 1 jaar. De kandidaat moet dan ook kunnen aantonen dat het inkomen voor minimaal 1 jaar is gegarandeerd of dat er voldoende financiële middelen zijn (bijvoorbeeld spaargeld) om de huur het komende jaar te kunnen betalen.

Als u een vrije sectorwoning huurt, kunt u geen aanspraak maken op Huurtoeslag.

Wanneer er meerdere geïnteresseerden voor een woning zijn, dan kan Parteon zelf de kandidaat kiezen. De woon- en/of inschrijfduur of regiobinding zijn niet van invloed op de toewijzing.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden