Uitleg vrije sector huur

Vrije sector-huurwoningen zijn veelal direct beschikbaar, hebben geen wachttijden en u hoeft geen inschrijfkosten te betalen. Vrije sector-huurwoningen hebben een huurprijs vanaf € 720,42  (prijspeil januari 2019). Deze prijs wordt bepaald door vraag en aanbod.

Woningen: ruim en comfortabel

De vrije sectorwoningen van Parteon zijn doorgaans ruime eengezinswoningen en/of appartementen van een goede kwaliteit en met veel woonoppervlak. Bekijk het actuele aanbod vrije sector huurwoningen.

Voorwaarden voor toewijzing: inkomenstoets, huurcontract minimaal 1 jaar

U komt in aanmerking voor een vrije sector woning als u aan minimaal de volgende voorwaarden voldoet:

  • U heeft minimaal een netto maandinkomen van drie keer de brutohuur. Bijvoorbeeld: bij een brutohuur van € 1.000 heeft uw huishouden een netto maandinkomen van € 3.000;
  • Het huurcontract wordt afgesloten voor onbepaalde tijd en voor minimaal 1 jaar. De kandidaat moet dan ook kunnen aantonen dat het inkomen voor minimaal 1 jaar is gegarandeerd of dat er voldoende financiële middelen zijn (bijvoorbeeld spaargeld) om de huur het komende jaar te kunnen betalen.

 

 

 

Als u een vrije sectorwoning huurt, kunt u geen aanspraak maken op Huurtoeslag.

Wanneer er meerdere geïnteresseerden voor een woning zijn, dan kan Parteon zelf de kandidaat kiezen. De woon- en/of inschrijfduur of regiobinding zijn niet van invloed op de toewijzing. Zaanse doorstromers (iemand die een sociale huurwoning van een corporatie leeg achterlaat in de gemeente Zaanstad) krijgen voorrang bij toewijzing.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden