Uitleg vrije sector huur

Vrije sector-huurwoningen zijn veelal direct beschikbaar, hebben geen wachttijden en u hoeft geen inschrijfkosten te betalen. Vrije sector-huurwoningen hebben een huurprijs vanaf € 737,14  (prijspeil januari 2020). Deze prijs wordt bepaald door vraag en aanbod.

Woningen: ruim en comfortabel

De vrije sectorwoningen van Parteon zijn doorgaans ruime eengezinswoningen en/of appartementen van een goede kwaliteit en met veel woonoppervlak. Bekijk het actuele aanbod vrije sector huurwoningen.

Voorwaarden voor toewijzing: inkomenstoets

U komt eventueel in aanmerking voor een vrije sector woning als u aan minimaal de volgende voorwaarde voldoet: u heeft een netto maandinkomen van minimaal drie keer de brutohuur. Bijvoorbeeld: bij een brutohuur van € 1.000,- heeft u een netto maandinkomen van minimaal € 3.000,- nodig.

De stabiliteit van dit inkomen is tevens heel belangrijk.

Als u een vrije sectorwoning huurt, kunt u geen aanspraak maken op Huurtoeslag.

Wanneer er meerdere geïnteresseerden voor een woning zijn, dan kan Parteon zelf de kandidaat kiezen. De woon- en/of inschrijfduur of regiobinding zijn niet van invloed op de toewijzing. Zaanse doorstromers (iemand die een sociale huurwoning van een corporatie leeg achterlaat in de gemeente Zaanstad) krijgen voorrang bij toewijzing.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden