Uitleg & procedure

Parteon verhuurt ook woningen op tijdelijke basis

Het gaat dan veelal om woningen die in de toekomst gesloopt worden. Als de bewoners de woning verlaat, dan duurt het vaak nog even totdat de woning gesloopt wordt. Om leegstaand te voorkomen, verhuurt Parteon deze woning tijdelijk. Dit wordt ook wel anti-kraak genoemd.

Tijdelijke huur betaalbaar onderdak voor woningzoekenden

Woningzoekenden die nog niet via WoningNet aan de beurt zijn, vinden met tijdelijke huur onderdak voor een bepaalde tijd. Tegen lage kosten. Tijdelijke verhuur voorkomt ook dat een gebouw wordt gekraakt en houdt de leefbaarheid in een wijk op peil.

Tijdelijke huur kent nadelen

Gebruikers van een tijdelijke woning worden altijd goed geïnformeerd over de gevolgen van een tijdelijke gebruikersovereenkomst. Er zijn namelijk nadelen: de periode van gebruik is onzeker en de opzegtermijn is slechts vier weken. De technische staat van de gebouwen is veilig, maar vaak minder goed. Door deze onzekerheden zijn tijdelijke woningen minder geschikt voor personen onder 18 jaar. En worden daarom nooit contracten afgesloten met mensen met kinderen.

Twee manieren om een tijdelijke huurwoning te huren; via Parteon of via Camelot

Via Parteon
Het aanbod van tijdelijke huurwoningen dat Parteon verhuurt, vindt u op deze site. Parteon werkt niet met wachtlijsten. De regel is Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Wel vindt er een intakegesprek plaats met de eerste kandidaat.

Via Camelot

Parteon werkt ook veel samen met Camelot, een specialist op leegstandsbeheer en antikraak-gebied. Camelot selecteert gebruikers van een tijdelijke woning (ook wel 'antikrakers' genoemd) en sluit met hen tijdelijke contracten af. Dit kan in de vorm van een bruikleenovereenkomst of via een tijdelijk huurcontract op basis van de Leegstandwet. Voor meer informatie over deze woningen kunt u terecht op de website van Camelot.

Als u tijdelijk woonruimte huurt, verwachten wij dat u zich aan de leefregels houdt.

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden