Voorrangsregelingen

Voorrang wijken Poelenburg en Peldersveld in Zaandam

De woningcorporaties in Zaanstad wijzen vrijgekomen huurwoningen in Poelenburg en Peldersveld met voorrang toe aan mensen die voldoen aan nieuwe voorwaarden. Met de voorrangsregels wil de gemeente Zaanstad van Poelenburg en Peldersveld meer kansrijke wijken maken. Deze maatregel heeft geen gevolgen voor mensen die nu in Poelenburg en Peldersveld wonen. Iedereen die er nu woont, mag er gewoon blijven wonen. Maar als u binnen deze wijken wilt verhuizen, dan gelden wel de voorrangsregels.

Voorrang voor Zaanse starters en doorstromers

Starters en doorstromers die in de Zaanstreek (gemeente Zaanstad) wonen of werken krijgen voorrang op 'gelabelde' sociale huurwoningen. Gelabeld wil zeggen dat een aantal sociale huurwoningen hiervoor speciaal zijn geselecteerd. Als een woning is gelabeld, ziet u dat in de woningadvertentie onder de kop 'voorrangskenmerken'.

Loting: meer kans op huurwoning

Ongeveer 15% van de sociale huurwoningen uit stadsregio Amsterdam worden via loting toegewezen. Daar vallen de dorpen in gemeente Zaanstad ook onder en dus ook de huurwoningen van Parteon. Bij de woningadvertentie op de website van WoningNet staat aangegeven of het een lotingwoning is. Er zijn lotingwoningen voor iedereen. Woningzoekenden kunnen iedere week op twee reguliere woningen reageren én op twee lotingwoningen. Meer informatie vindt u op WoningNet.

Jongerenlabel

Parteon geeft geschikte jongerenwoningen een jongerenlabel, speciaal voor mensen van 18 t/m 22 jaar of van 23 t/m 27 jaar. Bij het aanbod van huurwoningen op WoningNet staat dit label aangegeven.

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden