Werken bij Contact
Welkom Ik huur Projecten Renovatie, sloop en nieuwbouw Project De Zaanse Helden

De Zaanse Helden

Leestijd: 2 min

In Zaanstad is er een groot woningtekort. Bij Parteon vinden we dat alle Zaankanters een eerlijke kans verdienen op een passende en betaalbare woning. Dit doen we door woningen in slechte staat te slopen of renoveren en nieuwe woningen te bouwen. We willen dat er in de komende jaren 20.000 woningen bij komen. Zodat er een divers woningaanbod is voor alle woningzoekenden. Want iedereen verdient een fijn thuis.

Over dit project

Parteon heeft 163 sociale huurwoningen aangekocht in De Zaanse Helden in Zaandam. De ontwikkeling en bouw van de appartementen is in handen van Impact Vastgoed / Stebru.

Het project De Zaanse Helden bestaat uit verschillende woongebouwen, een daktuin en een parkeergarage. Er worden circa 600 woningen gerealiseerd in het plan, die variëren in woningtype, grootte en verdeeld worden in huur, koop en sociale huur. Alle woningen zijn energiezuinig, worden gasloos gerealiseerd en zijn voorzien van een duurzaam klimaatsysteem. 

De gemeenschappelijke (dak)tuin verbindt de gebouwen van De Zaanse Helden en het naastgelegen Burano met elkaar en wordt een plek waar bewoners en omwonenden elkaar kunnen ontmoeten.

Meer informatie over dit project is te vinden op www.dezaansehelden.nl.

Planning

De bouw is eind 2021 van start gegaan. De oplevering van de 1e toren (Vergulde Ster) met 81 sociale huurappartementen wordt vooralsnog in het najaar van 2024 verwacht. De oplevering van de 2e toren (Gekroonde Harp) met 82 sociale huurappartementen wordt vooralsnog in het voorjaar van 2025 verwacht.

De torens bestaan uit 2- en 3 kamerappartementen. Alle woningen verhuren we in de sociale huur met huurprijzen tussen €647,19 en €808,06.

Medio 2024 zal Parteon de exacte opleverdata publiceren en aangeven op welke manier woningzoekenden op de apparatementen kunnen reageren.

Heb je een vraag?

Wij helpen je graag verder. Neem contact op via participatieparteonnl of telefoonnummer (075) 627 50 00.

Algemeen

Plaats
Zaandam
Terug naar overzicht