Contact
Welkom Ik huur Projecten Renovatie, sloop en nieuwbouw Project Ontwikkeling Westzanerwerf

Ontwikkeling Westzanerwerf

Leestijd: 2 min

De Westzanerwerf, het voormalige bedrijfsterrein van PontMeyer (1991 - 2001) is decennialang in gebruik geweest als locatie voor houthandel. Voor Pontmeyer was houthandel Rote (1918 - 1991) er actief en daarvoor Adriaan de Lange en Zonen (tot 1918). Nu is het een braakliggend stuk grond dat in 2001 is aangekocht door Parteon met het doel hier woningen te bouwen. De locatie ligt tussen de Overtoom en het Zuideinde.

Ruimtelijke structuurvisie 
In de ruimtelijke structuurvisie van de gemeente Zaanstad valt het terrein binnen het te transformeren bedrijvengebied Zuideinde Westzaan en valt het in het profiel 'dorp'. In 2013 is het bestemmingsplan voor de locatie vastgesteld, inclusief een beeldkwaliteitsplan. Ook hebben de gemeente en Parteon een anterieure overeenkomst gesloten. Dit zijn belangrijke stappen in deze herontwikkeling van bedrijfs- naar woonlocatie.

Bestemmingsplan
In het bestemmingsplan wordt uitgegaan van de realisatie van 200 grondgebonden woningen, een mix van rijwoningen, vrijstaande woningen, 2-onder-1 kappers en een aantal vrije kavels. Van dit programma is 30% bestemd voor de sociale huur. Op dit moment onderzoeken we of we ook woningen in de middenhuur kunnen toevoegen aan het programma. Verder hebben wij de nadrukkelijke wens om conceptueel, modulair en circulair te bouwen. Het bouwen in hout is hierbij één van de ambities. Aan het plan wordt nu ‘getekend & gerekend’. Na de zomer verwachten we de plannen duidelijker te hebben. Zodat wij u kunnen vertellen op welke wijze de nieuwe buurtgemeenschap tot stand komt.

 

Algemeen

Plaats
Westzaan

Meer informatie

Bestemmingsplan en structuurvisie

Brochures

Nieuwsbrief Westzanerwerf Westlaan
Lees voor
Terug naar overzicht