Contact
Welkom Ik huur Projecten Renovatie, sloop en nieuwbouw Project Rosmolenwijk

Rosmolenwijk

Leestijd: 2 min

De Rosmolenwijk is een echte Zaanse karakterwijk met een unieke historie. Er staat nog veel oude bebouwing van voor de Tweede Wereldoorlog en zelfs van rond de vorige eeuwwisseling. Helaas zijn woningen in verschillende deelbuurten verouderd en voldoen ze niet meer aan de eisen van deze tijd.

Vernieuwing Rosmolenwijk

De wijk is in ontwikkeling en wordt op vele plekken vernieuwd. Steeds wordt onderzocht wat de beste oplossing is; renovatie of sloop en nieuwbouw. Daarin blijven de karakteristieken van de originele buurt behouden. Dat zie je bijvoorbeeld terug in het nieuwbouwproject Belgischestraat en Kramerstraat, deze 70 duurzame eengezinswoningen maken onderdeel uit van de Rosmolenwijk.

Inmiddels zijn er 467 nieuwe woningen in de Rosmolenwijk teruggekomen. Steeds wordt onderzocht wat de beste oplossing is; sloop en nieuwbouw of renovatie. Parteon werkt hierbij samen met de gemeente Zaanstad en de bewoners van de stad. Tot en met 2024 worden nog ongeveer 250 woningen in de Rosmolenwijk vernieuwd.

Meer informatie

Heeft u een vraag over de Rosmolenwijk? Neemt u dan contact op met Parteon via (075) 627 50 00 of [email protected]

De Rosmolenwijk wordt doorlopend aangepast en vernieuwd. Ontwikkelingen in de wijk kunt u ook volgen via Mijn Rosmolenwijk . U kunt zich via de website ‘Mijn Rosmolenwijk’ abonneren op de digitale nieuwsbrief, waarmee u op de hoogte gehouden wordt van de laatste ontwikkelingen.

Algemeen

Plaats
Zaandam
Terug naar overzicht