Contact
Welkom Ik huur Projecten Renovatie, sloop en nieuwbouw Project Lijnbaan en Zonnelaan

Lijnbaan en Zonnelaan

Leestijd: 2 min

Aan de Lijnbaan en Zonnelaan in Krommenie werkt Parteon aan veilig, comfortabel en duurzaam wonen. De oude woningen worden vanwege de slechte technische staat gesloopt en maken plaats voor energiezuinige nieuwbouw.

Bureau Beltman Architecten heeft een fraai ontwerp voor de nieuwbouwwoningen gemaakt dat goed aansluit bij de omgeving. Bouwer Plegt-Vos realiseert deze zogenaamde Nul-Op-de-Meter (NOM-)woningen voor Parteon. De energie die de zonnepanelen op deze goed geïsoleerde woningen opwekken, is voldoende voor het gemiddeld verbruik van een huishouden met bewust (spaarzaam) woongedrag. Daarnaast krijgen de woningen geen gasaansluiting en zijn ze volledig elektrisch.

Het woningprogramma bestaat uit twee basistypen: driekamerwoningen van ca. 70m2 gebruiksoppervlak en vierkamerwoningen van ca. 80 m2. Ieder blok krijgt een gevarieerd beeld met tussen- en eindwoningen, plaatselijke gevelaccenten en kleine dakkapellen. Bij elke woning wordt bij de achtergevel een (lucht)warmtepomp geplaatst. Samen met de optimale isolatie, de zonnepanelen en bewust (spaarzaam) woongedrag kan daarmee per saldo de energierekening “op nul” uitkomen.

Realisatie woningen & planning
De bouw van de eerste fase van het project is in februari 2021 van start gegaan. De woningen zijn in oktober opgeleverd. 13 huurders uit de tweede fase zijn doorverhuisd naar een nieuwe woning in de eerste fase.  Daarnaast hebben twee oud-huurders uit de eerste fase ervoor gekozen terug te keren. De overige sociale huurwoningen van de eerste fase zijn inmiddels ook verhuurd. In de tweede fase, in 2022, volgen de overige 47 sociale huurwoningen. Die woningen worden te zijner tijd aangeboden via WoningNet.

 

Details project

Aannemer Plegt-Vos
Architect    Bureau Beltman Architecten
Locatie    Lijnbaan, Zonnelaan Krommenie
Type woningen     Eengezinswoningen, Nul-Op-De-Meter (NOM)
Aantal 75
Doelgroep     Sociale woningbouw, woningtoewijzing via WoningNet
Prognose start bouw  

Fase 1 - 28 woningen Lijnbaan: Q1 2021

Fase 2 - 47 woningen Lijnbaan en Zonnelaan: Q4 2021

Prognose oplevering Fase 1: oktober 2021 (opgeleverd)
Fase 2: eind 2022 / begin 2023

Algemeen

Plaats
Krommenie

Brochures

Overzichtsplattegrond Lijnbaan Fase 1
Lees voor
Overzichtsplattegrond Lijnbaan Fase 2
Lees voor
Plattegronden per type
Lees voor
Impressie versie 1
Lees voor
Impressie versie 2
Lees voor
Impressie blok 5 en 6 in vogelvlucht
Lees voor
Terug naar overzicht