Over dit project

De Belangenvereniging Herstel Zeeheldenbuurt, Bewonerscommissie Bloemen/Zeeheldenbuurt, gemeente Zaanstad en Parteon werken samen aan de vernieuwing van de Zeeheldenbuurt in Wormerveer.


De woningen liggen aan de Cor Bruijnweg, Jan van Riebeeckkade, Karel Doormanstraat, Piet Heinstraat, Van Diemenstraat en Van Heemskerckstraat. Het project omvat 178 woningen, waar 127 sociale huurwoningen en 51 woningen van particuliere eigenaren tussen staan. De funderingen worden hersteld en de huurwoningen worden grondig gerenoveerd. Dit gaat bloksgewijs, zodat sociale huur- en koophuizen tegelijk worden aangepakt. Stap voor stap, blok voor blok, werken we verder aan de grootschalige wijkvereniging. Eind 2022 is de vernieuwde Zeeheldenbuurt klaar en hebben alle bewoners weer een comfortabel en veilig thuis.

Bij het woonblok aan de Jan van Riebeeckkade, bestaande uit drie sociale huurwoningen en drie koopwoningen, is de vernieuwing van de Zeeheldenbuurt gestart. De funderingen zijn hersteld en de sociale huurwoningen zijn grondig gerenoveerd en voorzien van zonnepanelen. Woonmakelaar Daan geeft een rondleiding door de modelwoning. Wim vertelt over zijn ervaring met het funderingsherstel van zijn koopwoning.


Meer informatie 

De laatste acties, nieuwsbrieven en updates vindt u op de projectwebsite.


Algemeen

  • Plaats Wormerveer

Locatie op kaart