Terug naar overzicht

Belgischestraat en Kramerstraat

Zaandam

Over dit project

In de Belgischestraat en Kramerstraat in Zaandam heeft Parteon 70 eengezinswoningen met tuin gebouwd (3- en 4-kamer woningen). De nieuwbouwwoningen zijn moderne, comfortabele energiezuinige woningen die zelf energie opwekken. De nul-op-de-meter woningen zijn voorzien van de nieuwste technieken en installaties, zoals: een warmtepomp, zonnepanelen, mechanische ventilatie (WTW-unit). Ook zijn de woningen zeer goed geïsoleerd en voorzien van vloerverwarming. Er is geen gasaansluiting aanwezig; alles is volledig elektrisch. De energie die de bewoner verbruikt, wordt gecompenseerd met de energie die de zonnepanelen opwekken. Daarmee kan de energiemeter op nul komen.

Realisatie woningen

Naast dat de nieuwe woningen energiezuinig zijn, is dit project ook duurzaam gebouwd. ERA Contour paste hier als eerste nieuwe CO2-arme betonwanden van betonproducent Voorbij Prefab toe. De casco’s van vier woningen zijn geproduceerd met een betonmengsel dat 44% minder CO2 uitstoot.

De bouw is op 13 mei 2020 van start gegaan en inmiddels hebben de nieuwe bewoners van de 70 sociale huurwoningen hun sleutel in ontvangst genomen.


Meer informatie

Heeft u een vraag over dit project? Neemt u dan contact op met Parteon via (075) 627 50 00 of infoparteonnl.

 


Locatie op kaart