Contact
Welkom Ik huur Projecten Renovatie, sloop en nieuwbouw Project de Witte de Withstraat, de Barendszstraat en de Houtmanstraat in Wormerveer Noord

de Witte de Withstraat, de Barendszstraat en de Houtmanstraat in Wormerveer Noord

Leestijd: 2 min

 

In Zaanstad hebben we een groot woningtekort voor alle woningzoekenden. Alle Zaankanters verdienen een eerlijke kans op een passende en betaalbare woning. Daarom moeten er in de komende jaren in heel Zaanstad 20.000 woningen bij komen. Samen met de gemeente Zaanstad zorgen verschillende woningcorporaties en ontwikkelaars voor een divers woningaanbod voor elke portemonnee.

Het initiatief

De woningen van Parteon aan de Witte de Withstraat, de Barendszstraat en de Houtmanstraat in Wormerveer Noord hebben te maken met funderingsproblemen. Parteon is daarom bezig met een herontwikkelingsopgave. De huidige situatie bestaat uit 60 beneden- en bovenwoningen die rond 1956 zijn gebouwd. De wens is om de huidige woningen te vervangen door nieuwbouw. Er worden dan ook meer woningen toegevoegd.

Planning

De eerste stap is dat de gemeenteraad het initiatief van Parteon gaat doornemen. Dit zal naar verwachting gebeuren op 1 september 2022 in het Zaanstad Beraad. De tweede stap is dat de gemeenteraad een beslissing neemt. Dit is nu gepland op 22 september 2022.

Update: De gemeente Zaanstad heeft het startbesluit vastgesteld op 22 september 2022. Dit betekent dat de gemeente het initiatief van Parteon steunt. En dat de gemeente met Parteon gaat samenwerken om het initiatief zo goed mogelijk vorm te geven.

Sociaal plan samen met bewonerscommissie

Na 22 september 2022 is er een start gemaakt met het opstellen van het sociaal plan. Dit gebeurt door Parteon in samenwerking met de bewonerscommissie. Het maken van een sociaal plan duurt ongeveer 4 maanden. Wanneer het sociaal plan is afgerond en goedgekeurd door de bewonerscommissie wordt er een stadsvernieuwingsurgentie aangevraagd.

Bewonersbijeenkomst

Voor alle bewoners van de wijk wordt er een bijeenkomst georganiseerd door Parteon in samenwerking met de gemeente. Tijdens deze bijeenkomst vertellen we graag meer over het initiatief en wat u kunt verwachten. De datum voor de bijeenkomst is op dit moment nog niet bekend.

Meer informatie

Voor meer informatie over dit initiatief vanuit de gemeente Zaanstad: https://maaknoord.zaanstad.nl/projecten/witte-de-with-en-omgeving

Heeft u een vraag?

Wij helpen u graag verder. Voor vragen kunt u contact opnemen met participatieparteonnl.

Projectinformatie

Aannemer: nog niet bekend

Architect: nog niet bekend

Locatie: Witte- de Withstraat/Barendszstraat/Houtmanstraat

Type woningen: appartementen

Aantal: minimaal 60

Doelgroep: Sociale verhuur (woningtoewijzing t.z.t. via Woningnet) en middensegment (woningaanbod t.z.t. via Rooftrack.nl)

Prognose start bouw: nog niet bekend

Prognose oplevering: nog niet bekend

 

Algemeen

Plaats
Wormerveer
Terug naar overzicht