Over dit project

Op de voormalige sportvelden van Verkade komt een nieuwe woonwijk: de Verkadebuurt. De toekomstige Verkadebuurt ligt langs de Provincialeweg in Zaandam, 400 meter ten noorden van station Zaandam. De locatie wordt aan de oostkant begrensd door de Vaart, aan de westkant door de Provincialeweg. Aan de noordkant is dit door de Papenpadsloot en zuidelijk door het terrein van het bedrijf Goglio.

Het terrein bestaat uit twee deelgebieden 
Het noordelijk deel is van Parteon en het zuidelijke deel is van de gemeente Zaanstad. De gemeente en Parteon willen hier een woonbuurt ontwikkelen met een mix van in totaal ongeveer 470 appartementen en grondgebonden woningen. Zowel op de grond van de gemeente als Parteon wordt 30% van de woningen in de sociale huursector gerealiseerd.

Stedenbouwkundig plan
In oktober 2019 is het stedenbouwkundig plan voor de Verkadebuurt door de gemeenteraad vastgesteld. Het stedenbouwkundig plan geeft een indruk van de uitstraling van de nieuwe woonwijk en beschrijft onder andere de woontypes, het parkeren, de verkeersverbindingen en het groen. Het stedenbouwkundig plan voor de Verkadebuurt is geĆÆnspireerd op industriĆ«le uitstraling en historie van Verkade.

Planning
Het vervolg is het vaststellen van het bestemmingsplan, waarna de start bouw van de eerste fase verwacht wordt in 2024.


Algemeen

  • Plaats Zaandam