Welkom Ik huur: voel je thuis bij Parteon Projecten Renovatie, sloop en nieuwbouw Project De Verkadebuurt

De Verkadebuurt

Leestijd: 3 min

In Zaanstad is er een groot woningtekort. Bij Parteon vinden we dat alle Zaankanters een eerlijke kans verdienen op een passende en betaalbare woning. Dit doen we door woningen in slechte staat te slopen of renoveren en nieuwe woningen te bouwen. We willen dat er in de komende jaren 20.000 woningen bij komen. Zodat er een divers woningaanbod is voor alle woningzoekenden. Want iedereen verdient een fijn thuis.

Over dit project

Op de voormalige sportvelden van Verkade komt een nieuwe woonwijk: de Verkadebuurt. De toekomstige Verkadebuurt ligt langs de Provincialeweg in Zaandam, 400 meter ten noorden van station Zaandam. De locatie wordt aan de oostkant begrensd door de Vaart, aan de westkant door de Provincialeweg. Aan de noordkant is dit door de Papenpadsloot en zuidelijk door het terrein van het bedrijf Goglio.

Het terrein bestaat uit twee deelgebieden

Het noordelijk deel is van Parteon (aan de zijde van het Dik Trompad) en het zuidelijke deel is van de gemeente Zaanstad (aan de zijde van het bedrijf Goglio). De gemeente en Parteon willen hier een woonbuurt ontwikkelen met een mix van ongeveer 470 appartementen en grondgebonden woningen. Op het totale terrein wordt 30% van de woningen in de sociale huursector gerealiseerd.

Stedenbouwkundig plan
In oktober 2019 is het stedenbouwkundig plan voor de Verkadebuurt door de gemeenteraad vastgesteld. Het stedenbouwkundig plan geeft een indruk van de uitstraling van de nieuwe woonwijk en beschrijft onder andere de woontypes, het parkeren, de verkeersverbindingen en het groen. Het stedenbouwkundig plan voor de Verkadebuurt is geïnspireerd op industriële uitstraling en historie van Verkade.

Planning

Het gedeelte van de gemeente Zaanstad is enkele jaren geleden opgehoogd om het terrein voor te bereiden op de nieuwe woonwijk. In het voorjaar van 2024 wordt er op het terrein van Parteon ook een laag grond gestort om het voor te bereiden op de nieuwe woonwijk. Naar verwachting blijft de gestorte grond ongeveer anderhalf jaar liggen. Afhankelijk van de voortgang van het project vinden daarna de verdere ontwikkelingen van het terrein plaats.

Voordat het mogelijk is om de laag grond te storten vinden er werkzaamheden plaats. Er zijn al enkele werkzaamheden uitgevoerd. Onder andere het aanwezige groen en de bestaande panden zijn verwijderd.

Voordat het groen werd verwijderd, mocht de vereniging GROENzaans een aantal jonge bomen oogsten om ergens anders te herplanten. De vereniging heeft van deze kans gebruikgemaakt.

Heb je een vraag?

Wij helpen je graag verder. Neem contact op via participatieparteonnl of telefoonnummer (075) 627 50 00.

Algemeen

Plaats
Zaandam

Meer informatie

Gemeente Zaanstad: nieuws en stand van zaken
Terug naar overzicht