Contact
Welkom Ik huur Projecten Renovatie, sloop en nieuwbouw Project Belgischestraat Oost

Belgischestraat Oost

Leestijd: 2 min

De staat van onderhoud van de sociale woningen in de Belgischestraat Oost in Zaandam laat te wensen over. Deze woningen, gebouwd in 1915 hebben veel meegemaakt. Tijd om ze eens goed onder handen te nemen.

Cultuurhistorie

De woningen hebben een charmante uitstraling. Ze worden dan ook door Parteon en de gemeente hoog gewaardeerd op het gebied van cultuurhistorie. Vanuit dat oogpunt hebben we een aantal aannemers gevraagd een plan te maken met behoud van de panden en hun uitstraling. Maar met de kwaliteit van nu.

Van Lith Bouw uit Beverwijk heeft hiervoor het mooiste plan gepresenteerd. En gaat de woningen renoveren, inclusief funderingsherstel en verduurzaming. De bewonerscommissie is meegenomen in dit proces. Tijdens de werkzaamheden worden de bewoners uitgeplaatst. Daarna mogen ze terugkeren naar hun vernieuwde woning. Of, als ze dat wensen, kunnen ze definitief verhuizen naar een andere woning. De woningen die vrij komen, worden te zijner tijd aangeboden via WoningNet.

De gekozen aanpak

  • 30 woningen krijgen een hoogniveau-renovatie. Dit houdt in dat deze woningen minimaal naar label A gaan. Daarnaast worden ze voorzien van voorzieningen die passen bij de huidige tijd. Denk hierbij aan vloerverwarming en zonnepanelen. Ook stimuleren we elektrisch koken. 
  • Twee woningen zijn er later tussenin gebouwd. Deze twee woningen zijn van betere kwaliteit dan de andere woningen en krijgen een vereenvoudigde aanpak die gericht is op verduurzaming.

Planning

Het project start naar verwachting met de uitvoering in het derde kwartaal van 2022. De laatste woningen zijn voor het einde van het jaar 2023 gereed voor de bewoners.

Heeft u een vraag?

Neemt u dan contact op met Parteon via telefoonnummer (075) 627 50 00.

 

Algemeen

Wijk
Rosmolenwijk
Plaats
Zaandam
Terug naar overzicht