Contact
Welkom Ik huur Projecten Renovatie, sloop en nieuwbouw Project Bannehoven

Bannehoven

Leestijd: 2 min

 

In Zaanstad hebben we een groot woningtekort voor alle woningzoekenden. Alle Zaankanters verdienen een eerlijke kans op een passende en betaalbare woning. Daarom moeten er in de komende jaren in heel Zaanstad 20.000 woningen bij komen. We willen zorgen voor een divers woningaanbod voor elke portemonnee.

 

Het initiatief

Op de zeer centrale locatie Bannehoven in Zaandijk, waar voorheen het gemeentehuis van Zaanstad was gevestigd, worden momenteel 47 sociale huurappartementen, 71 ééngezinswoningen (koop) en 35 koopappartementen gerealiseerd. Deze nieuwe, autoluwe woonwijk wordt een fijne woonplek voor verschillende doelgroepen. De sociale huurwoningen zullen allemaal via Parteon worden verhuurd en zijn o.a. ook geschikt voor mindervaliden en senioren.

Bannehoven

De wijk Bannehoven kenmerkt zich door architectuur met een knipoog naar Zaanse houtloodsen en industriële kopgebouwen, geplaatst in een groene wijk met een klimaat adaptieve inrichting. Opmerkelijk is het vele groen dat wordt teruggebracht: in de buurt tussen de woningen, in de hoven en het bestaande Elvis Presleypark krijgt als onderdeel van het project een upgrade.

Met het winkelcentrum en horeca aan de overkant van de woontorens en met een aantal scholen als buren, ben je in De Bannehoven al goed voorzien. Je woont centraal in Zaandijk, waardoor ook zorgvoorzieningen, sportgelegenheden of het station snel te bereiken zijn. Aan de horizon een prachtige oer-Hollandse landschap om doorheen te wanden of te fietsen.

30% woningen voor de sociale verhuur

Daarmee zorgen we voor 47 duurzame sociale huurappartementen in dit groene gebied midden in Zaandijk. De 47 sociale huurappartementen komen in twee van de industriële kopgebouwen.

Een stap extra

Bij de ontwikkeling van De Bannehoven is rekening gehouden met klimaatadaptie, door het toepassen van Wadi’s in de hoven en de groene inrichting. We gaan verder dan de gevraagde norm als het gaat om energiezuinigheid, groen en water en parkeergelegenheid. De Bannehoven loopt vooruit op de stad van de toekomst, door de slimme integratie van groen, energiezuinigheid en klimaatadaptieve kenmerken.

Planning

De bouw is in volle gang en naar verwachting worden de woningen in het laatste kwartaal van 2023 opgeleverd

Meer informatie

Externe website benoemen, bijvoorbeeld van de gemeente/andere initiatieven

https://maak.zaanstad.nl/zaanstad-midden/bannehoven

 

Algemene project informatie

Aannemer: T&G Bouwcombinatie

Architect: Heren5

Locatie: Zaandijk

Type woningen: appartementen

Aantal: 47

Doelgroep: mindervalide, senioren, regulier

Prognose start bouw: eerste kwartaal 2022

Prognose oplevering: laatste kwartaal 2023

 

 

Algemeen

Plaats
Zaandijk
Terug naar overzicht