Woonfraude

Een huurwoning leeg laten staan, hennepplanten kweken of tijdelijk verhuren aan toeristen. Dit is allemaal onrechtmatig gebruik van een huurwoning en wordt als woonfraude gezien. Een ernstige zaak. Door onrechtmatig gebruik van huurwoningen staan woningzoekenden langer op de wachtlijst. En woonfraude is een risico voor een veilige, schone en prettige woonomgeving.

Zware sancties

Parteon bestrijdt woonfraude dan ook actief en legt zware sancties op aan frauderende huurders. Als een huurder woonfraude pleegt, raakt hij in alle gevallen zijn woning kwijt en krijgt daarnaast een hoge boete. De sancties voor woonfraude zijn vastgelegd in de algemene huurvoorwaarden van Parteon.

Wat valt onder woonfraude?

Het is niet toegestaan als u als huurder van Parteon: 

  • uw woning aan een ander verhuurt, ook bijvoorbeeld aan toeristen via Airbnb 
  • familie of vrienden laat inwonen zonder toestemming van Parteon
  • uw woning leeg laat staan
  • een huurwoning gebruikt als bedrijfsruimte
  • in uw woning hennepplanten kweekt of andere drugs fabriceert. Ook drugshandel is verboden

Meld woonfraude

Zaanse woningcorporaties, gemeente Zaanstad en de politie werken samen om woonfraude in Zaanstad aan te pakken. Op deze manier willen we betaalbare huurwoningen beschikbaar houden voor de mensen die dat daadwerkelijk nodig hebben. Daarnaast vormt woonfraude een risico voor een veilige, schone en prettige woonomgeving.

Woonfraude melden is dus in ieders belang: het uwe, het onze en die van uw buren. Melden kunt u anoniem doen via onderstaande groene knop. Twijfelt u of iets woonfraude is? Bel Parteon op nummer (075) 627 50 00.

Wat kan wel?

Wilt u een kamer verhuren, een familielid laten inwonen of tijdelijk ergens anders wonen? Dat kan best maar u moet altijd schriftelijk toestemming vragen aan Parteon. Zie contact. Doet u dit niet, dan kunt u uw huis kwijtraken en een fikse boete krijgen.

Wilt u tijdelijk ergens anders wonen of (proef)samenwonen? Dan zijn er mogelijkheden om iemand in uw woning te laten wonen voor minimaal 3 maanden en maximaal 1 jaar. Lees de voorwaarden voor huisbewaarderschap.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden