Houd rekening met elkaar; voorkom overlast

Als u buren heeft, hoort u bijna altijd leefgeluiden van elkaar. Daarom is het van belang om rekening met elkaar te houden. Maar overlast doordat u of uw buren regelmatig lawaai maken is vervelend. Door op een verstandige manier met deze ergernissen om te gaan, kunt u voorkomen dat u in een heftige burenruzie terechtkomt.

Ga met elkaar in gesprek

Als u last heeft van uw buren, ga dan met elkaar in gesprek of schrijf een brief aan uw buren. Wacht hier niet te lang mee, want dan neemt de irritatie alleen maar toe. Begin het gesprek niet als u kwaad bent en probeer met elkaar afspraken te maken voor een oplossing. In de veelgestelde vragen hieronder vindt u tips hoe u dit gesprek kan voeren.

Komt u er niet uit, vraag Beter Buren om hulp

Als u er met uw buren niet uitkomt, dan kunt u terecht bij Beter Buren. Zij werken met vrijwilligers die speciaal zijn opgeleid als bemiddelaars bij conflicten. Beter Buren is bereikbaar via e-mail of via telefoonnummer (085) 902 28 10. Komt u er met Buurtbemiddeling niet uit om de overlast op te lossen, meld het dan bij Parteon via het online overlastformulier. Parteon zal dan beoordelen of uw klacht in behandeling wordt genomen. Vul altijd uw naam in, anonieme overlastklachten nemen wij niet in behandeling.

U maakt gebruik van een oude versie van Internet Explorer. Daardoor zien sommige onderdelen van de website er niet juist uit. We adviseren u om via deze link gratis een nieuwe versie te downloaden.

Sluiten