Zaandam Zuid

Zaandam Zuid is een oude volkswijk vlakbij het centrum van Zaandam. De wijk bestaat uit tal van buurtjes met een eigen gezicht. Samen vormen ze een gevarieerde wijk met onder andere chique panden aan de Prins Hendrikkade, maar ook moderne nieuwbouw in de Poort van Zuid.

In Zaandam Zuid werken verschillende partijen aan stadsvernieuwing. De buurten worden opgeknapt en waar nodig worden oude woningen vervangen door nieuwbouw. Daarbij wordt de gemoedelijke sfeer van vroeger vastgehouden; de nieuwbouw in het Vissershop is hier een goed voorbeeld van.

Er zijn veel voorzieningen in de wijk en de bewoners zijn over het algemeen betrokken bij hun woonomgeving. In Zaandam Zuid werkt Parteon samen met de gemeente Zaanstad, SMD (Stichting Maatschappelijke Dienstverlening Zaanstreek/ Waterland), Welsaen en de woningcorporaties ZVH en Rochdale aan een gemeenschappelijke aanpak op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Daardoor kunnen mensen met een zorg- of hulpvraag zo lang mogelijk in de wijk blijven wonen. Het verzorgingshuis Mennistenerf en buurtcentrum De Exter spelen hier een actieve rol in. In de wijk zijn verder basisscholen en kinderopvang aanwezig.

Binnen Parteon houdt een hele afdeling zich fulltime bezig met de leefbaarheid in de wijken, de medewerkers van deze afdeling richten zich op schoon, heel & veilig. Wat dat precies inhoudt, leest u op de pagina van de complexbeheerders.

Parteon heeft uw medewerking hard nodig om de wijken en complexen leefbaar te houden. Wilt u weten wat u kunt doen voor uw wijk of complex, lees dan alles over Bewonersparticipatie.

Terug naar overzicht