Zaandam Noord

Iets verder weg van het stadscentrum, maar wel midden in het groen ligt Zaandam Noord met ruim 6.500 inwoners. Eigenlijk een dorp op zichzelf; rustig, veilig en met veel eengezinswoningen. De wijk grenst aan recreatiegebied het Jagersveld waar uitgebreid gewandeld, gefietst en gerecreëerd kan worden.

Veel mensen (95 procent) vinden Zaandam Noord een prettige wijk om te wonen. Het aantal verhuizingen uit de wijk ligt dan ook al jaren lager dan gemiddeld in Zaanstad. Naast en in deze wijk liggen verschillende sportvelden en faciliteiten. Er is een goede busverbinding naar het centrum van Zaandam. Station Zaandam Kogerveld ligt op fietsafstand. Ook heeft Zaandam Noord eigen basisonderwijs en een klein winkelcentrum met verschillende winkels.

Binnen Parteon houdt een hele afdeling zich fulltime bezig met de leefbaarheid in de wijken, de medewerkers van deze afdeling richten zich op schoon, heel & veilig. Wat dat precies inhoudt, leest u op de pagina van de complexbeheerders.

Parteon heeft uw medewerking hard nodig om de wijken en complexen leefbaar te houden. Wilt u weten wat u kunt doen voor uw wijk of complex, lees dan alles over Bewonersparticipatie.

Terug naar overzicht