Werken bij Contact

Wormerveer/Westknollendam

Wormerveer/ Westknollendam is een van oorsprong langgerekte wijk met veel kleine, compacte buurtjes. Deze buurtjes bestaan uit een combinatie van oude en nieuwe gemengde bebouwing en bedrijvigheid aan de rivier de Zaan, die midden in Wormerveer een scherpe bocht maakt.

De Zaanbocht biedt uitzicht op het altijd drukke scheepvaartverkeer en de monumentale pakhuizen en fabriekspanden van Wormer. Ook zijn hier veel winkels te vinden die doorlopen tot aan het Marktplein van Wormerveer. Dit dorp, met ruim 11.000 bewoners, is op zichzelf geen groene wijk. Maar er zijn twee parken: het Wilhelminapark en het Noordsterpark. Bij dit laatste park is ook het overdekte zwembad De Watering te vinden. In Wormerveer, met een eigen station, zijn diverse basisscholen en sportverenigingen.

Binnen Parteon houdt een hele afdeling zich fulltime bezig met de leefbaarheid in de wijken, de medewerkers van deze afdeling richten zich op schoon, heel & veilig. Wat dat precies inhoudt, leest u op de pagina van de complexbeheerders.

Parteon heeft uw medewerking hard nodig om de wijken en complexen leefbaar te houden. Wilt u weten wat u kunt doen voor uw wijk of complex, lees dan alles over Bewonersparticipatie.

Terug naar overzicht