Wormerland is een levendige, veerkrachtige gemeente en vormt de groene strook tussen de stedelijke gebieden. Met een gevarieerde bevolkingsopbouw en een combinatie van wonen, werken en recreëren, biedt de gemeente een aantrekkelijke leefomgeving voor zowel jong als oud. Wormerland maakt deel uit van de Zaanstreek. De gemeente ligt aan de oostzijde van de rivier de Zaan en bestaat uit de kernen Wormer, Jisp, Neck, Oostknollendam, Spijkerboor en Wijdewormer.

In Wormer treft u een rijk (sport)verenigingsleven, een sportschool en met vrieskou een ijsbaan. Daarnaast vindt u in Wormer buitenzwembad Het Zwet, het Dorpstheater en de bibliotheek. Ook voorzieningen als huisartsen-, tandarts- en fysiotherapiepraktijken en apotheek zijn aanwezig. In het centrum van Wormer zijn diverse winkels.

Aan de Veerdijk, die pal langs De Zaan loopt, ziet u monumentale pakhuizen. In één van die pakhuizen, net vóór de Zaanbrug, zit Café Batavia waar u ook kunt eten. ’s Zomers is het goed toeven op hun terras aan de Zaan. Via het wandelpad langs het waterrijke natuurgebied Het Zwet ervaart u de bijzondere natuur van het Wormer- en Jisperveld.

Vanuit Wormer bent u over de Zaanbrug snel in Wormerveer waar het station richting Alkmaar, Zaandam en Amsterdam zich bevindt. Met de auto zit u zo op de uitvalswegen richting diezelfde steden.

Binnen Parteon houdt een hele afdeling zich fulltime bezig met de leefbaarheid in de wijken, de medewerkers van deze afdeling richten zich op schoon, heel & veilig. Wat dat precies inhoudt, leest u op de pagina van de complexbeheerders.

Parteon heeft uw medewerking hard nodig om de wijken en complexen leefbaar te houden. Wilt u weten wat u kunt doen voor uw wijk of complex, lees dan alles over Bewonersparticipatie. e

Terug naar overzicht

Eengezinswoningen

Aantal: 1231
Gemiddelde oppervlakte (m²): 72 m2