Contact

Westzaan

Tussen Assendelft en de lintbebouwing langs de Zaan ligt Westzaan. Dit dorp wordt begrensd door de Nauernasche Vaart, het Noordzeekanaal, de Gouw en de Watering. Westzaan is een lintdorp met een landelijk karakter: veel groen en laagbouw. Het dorp met ruim 4.400 inwoners, staat bekend om de 'doorkijkjes' naar het buitengebied. Nergens kun je midden in een dorp zo ver kijken als in Westzaan.

Er is een beperkt aantal voorzieningen waaronder een kleine supermarkt, dat voornamelijk in de omgeving van het dorpscentrum de Kerkbuurt is gelegen. De Kerkbuurt is klein en heeft afwisselend vrijstaande huizen, boerderijen en kleine bedrijven. Hier is ook de bushalte naar het station van Zaandam.

Binnen Parteon houdt een hele afdeling zich fulltime bezig met de leefbaarheid in de wijken, de medewerkers van deze afdeling richten zich op schoon, heel & veilig. Wat dat precies inhoudt, leest u op de pagina van de complexbeheerders.

Parteon heeft uw medewerking hard nodig om de wijken en complexen leefbaar te houden. Wilt u weten wat u kunt doen voor uw wijk of complex, lees dan alles over Bewonersparticipatie.

Terug naar overzicht