Contact

Rosmolenwijk

De Rosmolenwijk maakt deel uit van het oude Zaandam. Deze gezellige wijk werd aan het begin van de twintigste eeuw gebouw gebouwd als één van de eerste grote stadsuitbreidingen in het oosten van Zaandam. De Rosmolenwijk is vanouds een arbeiderswijk, gelegen aan de Zaanoever, waar de industrie ook stond. De wijk staat bekend als knus en gezellig. Een hechte wijk, met een sterke, sociale samenhang en op loopafstand van het stadscentrum van Zaandam. Hier zijn alle benodigde voorzieningen te vinden. In deze wijk wonen ongeveer 7.000 mensen, van wie de gemiddelde leeftijd iets hoger ligt dan gemiddeld in Zaanstad.

Binnen Parteon houdt een hele afdeling zich fulltime bezig met de leefbaarheid in de wijken, de medewerkers van deze afdeling richten zich op schoon, heel & veilig. Wat dat precies inhoudt, leest u op de pagina van de complexbeheerders.

Parteon heeft uw medewerking hard nodig om de wijken en complexen leefbaar te houden. Wilt u weten wat u kunt doen voor uw wijk of complex, lees dan alles over Bewonersparticipatie.

Terug naar overzicht