Werken bij Contact

Rooswijk

Rooswijk is één van de twee wijken van het dorp Zaandijk. Zaandijk behoort tot de kleinste en jongste dorpen van de Zaanstreek. Het dorp heeft van alle woonplaatsen van de gemeente Zaanstad waarschijnlijk nog de meeste kenmerken van de oude Zaanse bouwstijl. Dat is vooral aan de Zaanoever goed te zien.

Rooswijk is een rustige, veilige buurt met veel groen. De ruim 5.700 Rooswijkers zijn heel tevreden over hun wijk met veel eengezinswoningen. Een echte woonwijk voor gezinnen dus. Er zijn dan ook een kinderdagverblijf, een naschoolse opvang, twee lagere scholen en voortgezet onderwijs te vinden. Voorzieningen zoals het verpleeghuis Guishuis in combinatie met stichting Odion voor begeleid wonen en buurthuis Het Guisveld maken de wijk uniek.
Net buiten de wijk ligt de oprit naar de snelweg A8. Tevens is er een busverbinding richting Zaandam en ligt het station Koog Zaandijk op fietsafstand.

Binnen Parteon houdt een hele afdeling zich fulltime bezig met de leefbaarheid in de wijken, de medewerkers van deze afdeling richten zich op schoon, heel & veilig. Wat dat precies inhoudt, leest u op de pagina van de complexbeheerders.

Parteon heeft uw medewerking hard nodig om de wijken en complexen leefbaar te houden. Wilt u weten wat u kunt doen voor uw wijk of complex, lees dan alles over Bewonersparticipatie.

Terug naar overzicht