Peldersveld & Hoornseveld

Pelders- en Hoornseveld ligt dicht bij het centrum van Zaandam en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De wijk is in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw ontwikkeld als moderne stadsuitbreiding voor werknemers van de talloze bedrijven in Zaanstad. Het is een echte woonwijk met veel groen met ruim 10.000 bewoners die bestaat uit de buurten Peldersveld, Hoornseveld en de Kleurenbuurt.

Eén van de meest opvallende delen van het Pelders- en Hoornseveld is het Darwinpark, een landschapspark dat de hele wijk doorkruist. Ook aan de westrand van de wijk ligt een groot park: het burgemeester In 't Veldpark. Er wordt gewerkt aan een plan (Masterplan Gibraltar) voor de ontwikkeling van het winkelcentrum in de wijk tot een 'volwaardig winkelcentrum' voor het hele gebied Pelders-/ Hoornseveld en het aangrenzende Poelenburg. Ook worden de komende jaren in de wijk een brede school en een aantal nieuwbouwwoningen gerealiseerd. 

Binnen Parteon houdt een hele afdeling zich fulltime bezig met de leefbaarheid in de wijken, de medewerkers van deze afdeling richten zich op schoon, heel & veilig. Wat dat precies inhoudt, leest u op de pagina van de complexbeheerders.

Parteon heeft uw medewerking hard nodig om de wijken en complexen leefbaar te houden. Wilt u weten wat u kunt doen voor uw wijk of complex, lees dan alles over Bewonersparticipatie.

Terug naar overzicht