Oud Koog aan de Zaan

Als er één wijk typisch Zaans is, dan is dat de wijk Oud Koog aan de Zaan. In de tamelijk dichtbebouwde wijk met circa 4.600 bewoners worden historische Zaanse huizen afgewisseld met woningen uit latere bouwstijlen.

Dwars door de wijk ligt het viaduct van de snelweg A8. Onder de A8 is de afgelopen jaren veel veranderd. Sinds 2005 heeft Oud Koog een nieuw wijkhart in de vorm van een plein met voorzieningen voor alle leeftijden. Zo is er een ontmoetingsplek voor skateboarders, een officiële graffiti-galerie, een voetbalkooi en diverse overdekte velden voor verschillende balspelen. De monumentale kerk heeft een groot kerkplein gekregen waarop diverse evenementen worden gehouden, zoals de intocht van Sinterklaas en de Koogse Kerstmarkt.

Ook is er een ‘droogplein’ met een supermarkt, kiosken en kunstuitingen. Het station Koog Zaandijk ligt op fietsafstand van deze wijk.

Binnen Parteon houdt een hele afdeling zich fulltime bezig met de leefbaarheid in de wijken, de medewerkers van deze afdeling richten zich op schoon, heel & veilig. Wat dat precies inhoudt, leest u op de pagina van de complexbeheerders.

Parteon heeft uw medewerking hard nodig om de wijken en complexen leefbaar te houden. Wilt u weten wat u kunt doen voor uw wijk of complex, lees dan alles over Bewonersparticipatie.

Terug naar overzicht