Contact

Bewonersparticipatie

 

Als bewoner bent u de oren en ogen van de wijk. U weet wat er leeft en speelt en wat uw complex, straat of buurt nodig heeft. Actief meedenken om de leefbaarheid te verbeteren noemen wij bewonersparticipatie. Wilt u participeren? Dat kunt u doen in verschillende vormen.

Wilt u actief meedoen of meer informatie over bewonersparticipatie? Dan kunt u contact opnemen met de afdeling Sociaal Beheer via infoparteonnl

Parteon Panel
Parteon Panel is het online panel voor huurders van Parteon. In het panel kunt u meepraten over onderwerpen waar u als huurder mee te maken heeft. Als wij weten wat voor u belangrijk is, dan kunnen wij ons beleid en onze dienstverlening hier beter op afstemmen.

Bewonerscommissie 
Een bewonerscommissie is een formele vorm van bewonersparticipatie. De bewonerscommissie is de contactpersoon voor Parteon en vertegenwoordigt een groep bewoners uit een complex, straat of buurt. Parteon overlegt met de bewonerscommissie over onderhoud, service, veiligheid, leefbaarheid en buurtontwikkelingen. Maar bijvoorbeeld ook over renovatie en sloopplannen. Een bewonerscommissie bestaat uit minimaal 3 personen. 

Complexvertegenwoordiger
In complexen waar geen bewonerscommissie actief is, kan een complexvertegenwoordiger de contactpersoon voor Parteon zijn. Deze vertegenwoordiger is huurder van een complex en heeft de steun van de andere bewoners om als complexvertegenwoordiger op te treden. Hij of zij praat met Parteon bijvoorbeeld over de schoonmaak en leefbaarheid van het complex.  

Projectgroep
Is het nodig om kortdurend overleg met Parteon te hebben? Bijvoorbeeld over de leefbaarheid, een probleem of een bepaald thema dat speelt in uw complex? Dan kunnen huurders een projectgroep oprichten. Samen met medewerkers van Parteon gaat u in gesprek. Een projectgroep is altijd van korte duur, bijvoorbeeld voor een aantal maanden.