In complexen met verschillende eigenaren moet volgens de wet een Vereniging van Eigenaren (VvE) worden opgericht

In sommige appartementencomplexen of een flat zijn niet alle woningen van Parteon. Er zijn ook particuliere eigenaren. Een VvE is verantwoordelijk voor het beheer en het onderhoud van de gemeenschappelijke ruimten zoals de entree, de hal en het dak en installaties zoals liften. Alle eigenaren (de leden) betalen samen de kosten voor het beheer. Een VvE kan het beheer uitbesteden aan een professionele beheerder.

Besluiten worden genomen in de ledenvergadering

De VvE houdt minimaal één keer per jaar een ledenvergadering waar besluiten worden genomen. Elke VvE heeft een bestuur dat er voor zorgt dat de genomen besluiten uitgevoerd worden. De invloed van Parteon in de VvE is afhankelijk van het aantal appartementen waar Parteon eigenaar van is. Hoe meer appartementen, des te meer stemmen.

Afspraken in een huishoudelijk reglement

De meeste VvE’s hebben een huishoudelijk reglement. Daarin staan afspraken en regels over het gebruik en beheer van het complex, normen over gedrag van bewoners en overlast en het melden van storingen. De afspraken zijn gemaakt tussen de eigenaren en gelden voor alle bewoners. Het huishoudelijk reglement gaat vóór op de regels die zijn opgenomen in de Algemene Huurvoorwaarden van Parteon. Parteon zorgt ervoor dat alle huurders een huishoudelijk reglement krijgen.

U maakt gebruik van een oude versie van Internet Explorer. Daardoor zien sommige onderdelen van de website er niet juist uit. We adviseren u om via deze link gratis een nieuwe versie te downloaden.

Sluiten