Problemen met huurbetalen

Huurschuld? Neem contact op

 

Het gaat goed met de economie. Maar wist u dat meer dan een miljoen mensen in Nederland onder de armoedegrens leven? Het kan iedereen gebeuren: je raakt je baan kwijt of je relatie loopt op de klippen. Naast alle emotionele gevolgen merk je dat vaak ook direct in je portemonnee. Plotseling kun je de eindjes niet meer aan elkaar knopen. Zeker als er ook nog onverwacht hoge uitgaven bij komen. Heel vervelend, maar niks om je voor te schamen.

Toch is schaamte vaak de oorzaak dat huurders te lang wachten om contact op te nemen met Parteon om hun financiële problemen te bespreken. De incassomedewerkers van Parteon proberen in een zo vroeg mogelijk stadium met de huurder in gesprek te komen om meer huurachterstand te voorkomen.

Samen uitkomen

De ervaring leert namelijk dat als we snel persoonlijk contact leggen, we er praktisch altijd samen met de huurder uitkomen. Daarom sturen we al na acht dagen een herinnering om te betalen. Daarnaast wordt de huurder benaderd via telefoon, sms en e-mail. Reden waarom het zo belangrijk is dat we uw juiste telefoonnummer en e-mailadres hebben. We willen namelijk hoe dan ook in contact komen om samen een oplossing te vinden. Desnoods komen we langs bij de huurder thuis.

Persoonlijke afspraken

Bij een kleine betalingsachterstand – maximaal een maand huur - bieden wij eenmalig een standaard betalingsregeling aan. Het terugbetalen is dan verspreid over maximaal drie termijnen. Lukt dit niet of is de betalingsachterstand hoger dan een maand huur, dan maken wij persoonlijke afspraken maken over de terugbetaling. Eventueel werken we dan samen met het Sociaal Wijkteam bij u in de buurt.

Erger voorkomen

Soms blijft de huurder elk contact mijden. Dat is jammer, want dan komt onvermijdelijk de deurwaarder in beeld met alle nare gevolgen van dien. Parteon wil zo min mogelijk huisuitzettingen naar aanleiding van huurachterstand. Maar daar is wel de medewerking van de huurder voor nodig. Wacht daarom niet te lang en meld u zich als u betalingsproblemen heeft om erger te voorkomen.

U maakt gebruik van een oude versie van Internet Explorer. Daardoor zien sommige onderdelen van de website er niet juist uit. We adviseren u om via deze link gratis een nieuwe versie te downloaden.

Sluiten