Bespaartips

Energiezuinig wonen. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Wanneer u bespaart op uw energie- en gasverbruik, kunnen uw woonlasten flink dalen. Zuiniger wonen is niet moeilijk: met kleine veranderingen maakt u al een behoorlijk verschil. We geven u een aantal tips.

Kleine acties, groot resultaat

Gebruik ledverlichting

Heeft u nog traditionele gloei- of halogeenlampen in uw woning? Vervang deze dan door energiezuinige ledlampen. Vergeleken bij gloei- en halgeenlampen besparen ledlampen al snel 80 to 90% energie. Gloeilampen zijn de goortste energieverbruikers, dus het voordeel is groot als u gloei- en halogeenlampen vervangt. De terugverdientijden zijn extreem kort. 

Ventileer goed

Ventileren kost toch warme lucht, denkt u? Dat klopt. Toch is het goed om uw woning dagelijks te ventileren. Vochtige lucht en schadelijke stoffen worden afgevoerd. En een goed geventileerd huis met droge lucht warmt beter op.

Stekkers eruit

Schakel toestellen helemaal uit als u ze niet gebruikt. Ook in stand-by functie gebruiken ze stroom. Opladers van mobiele telefoons en elektrische tandenborstel kunnen uit het stopcontact als u ze niet gebruikt. Er zijn stekkerdozen met een aan/uit knop. Handig, u schakelt meerdere apparaten in één keer uit. Een ‘standby killer’ is ook een oplossing. Deze stekkerdoos plaatst u tussen uw apparaat en het stopcontact. Als bijvoorbeeld uw tv op stand-by staat, schakelt de killer deze automatisch uit.

Korter onder de douche

Gemiddeld staat een Nederlander 7,8 minuut onder de douche. Twee minuten korter douchen per dag maakt een groot verschil. Een gezin bespaart dan jaarlijks 12.000 liter water en 90 m3 gas. Op uw woonlasten scheelt dat maar liefst €80,- per jaar.

Gebruik het ecoprogramma

Een bont wasje hier, een wit wasje daar, we wassen ons wat af. De eerste stap naar een duurzamere was is de temperatuurknop omlaag. Heeft uw wasmachine een eco-stand? Gebruik dan deze. En maakt u gebruik van een droger? Wanneer u de was aan de waslijn droogt, bespaart u maar liefst 120 kilo CO2 per jaar.

Verwarming eerder uit

U bespaart 7% op uw gasverbruik, als u de verwarming een uurtje voordat u naar bed gaat al lager zet. Uw woning blijft dan nog voldoende verwarmd.

Wat doet Parteon?

Parteon verduurzaamt stap voor stap en op verschillende manieren. Zo bouwen we nul-op-de-meter woningen en leveren we energieneutrale en aardgasvrije woningen op. In onderhoud kiezen we voor dubbel glas en waterbesparende kranen en op maandag eten we in de bedrijfskantine geen vlees. Dit is slechts een greep de acties die Parteon uitvoert. Lees hier verder hoe wij werken aan een mooie en schone wereld

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden