Hulp bij hoge energierekening

We begrijpen dat het soms een uitdaging kan zijn om je energiekosten onder controle te houden. Daarom hebben we deze pagina samengesteld om je te helpen bij het besparen op je energierekening. Of je nu op zoek bent naar financiële steun of advies over energiebesparing, hier vind je waardevolle informatie en doorverwijzingen naar verschillende organisaties die klaar staan om te helpen. Wij vinden dat iedereen recht heeft op een comfortabel en betaalbaar thuis, deze tips kunnen je helpen om dat te bereiken. Lukt het je met de tips niet om genoeg te besparen? Vraag ons dan om hulp.  

Wil je meer weten over stookkosten? Die vind je op de pagina Uitleg stookkosten. Of lees meer over hoe wij onze woningen verduurzamen.

De Fixbrigade krijgt op dit moment veel aanvragen. Daarom kan het even duren voor er een afspraak met je wordt gemaakt. 

Energietoeslag

Heb je moeite met het betalen van de energierekening? Als je een laag inkomen hebt, kun je bij de gemeente de energietoeslag 2023 aanvragen. De toeslag is bedoeld voor het betalen van de rekeningen voor gas en stroom. Je hoeft de toeslag niet terug te betalen. Je kunt de toeslag aanvragen bij de gemeente Zaanstad of de gemeente Wormerland. 

Aanvragen kan tot en met 30 juni 2024. 

Wil je weten of je in aanmerking komt? Kijk dan op de website van de gemeente. Daar kun je de toeslag ook aanvragen: 

Gemeente Zaanstad Gemeente Wormerland
Hulp bij betalingsproblemen

Heb je problemen met het betalen van je huur? Of denk je binnenkort in de problemen te komen met het betalen van je huur door de hoge energieprijzen? Neem dan snel contact met ons op. We kijken samen naar een oplossing, afgestemd op jouw en onze mogelijkheden. 

Je kunt ons bereiken op telefoonnummer (075) 627 50 00. Wij zijn op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur bereikbaar. Je kunt je vraag ook mailen naar [email protected] of stellen in mijn.parteon.nl.

Neem contact met ons op
Energieapps

Voor elk probleem is er tegenwoordig een app die een oplossing biedt! Wil je meer weten over jouw energieverbruik en de kosten? Dan kan een energieapp je helpen om bewuster met energie om te gaan.

Op jouw eindafrekening kun je zien wie jouw verbruik meet: Ista of Techem. Via Mijn Ista en de Energiecoach van Techem kun je zien hoeveel energie je verbruikt. Je kunt ook de app van Ista downloaden om meteen meer inzicht te krijgen in jouw energieverbruik. Techem heeft geen app voor de telefoon.

Meer inzicht in je energieverbruik Ista-account aanmaken Aanmelden energiecoach Techem
Aanmelden Fixbrigade

De Fixbrigade maakt in één dag jouw huis energiezuiniger met slimme maatregelen. Denk aan: het dichten van kieren of het aanbrengen van radiatorfolie, tochtstrips en ledlampen. Dat doen zij voor jou als huurder helemaal gratis! Meld je meteen aan, dan kun je zo snel mogelijk beginnen met besparen. Al ruim 450 huurders gingen je voor. 

De Fixbrigade krijgt op dit moment veel aanmeldingen. Daarom kan het even duren voordat er een afspraak met je wordt gemaakt. 

 

Aanmelden
Bespaartips met groot resultaat

Zuiniger wonen hoeft niet moeilijk te zijn. Met kleine veranderingen maak je al een groot verschil. Wist je bijvoorbeeld dat je al energie kunt besparen door ’s avonds de gordijnen dicht te doen? Lees hieronder meer slimme tips, waarmee je meteen geld kunt besparen.

Tips om zelf meer te besparen
Gezondverzekerd.nl

Dit is een website van de gemeente Zaanstad. Via Gezondverzekerd.nl krijg je gratis informatie en advies over jouw energiecontract. Is deze nog voordelig? Of is overstappen verstandig? Check jouw contract!

Ik wil meer weten
Energiecoach

Plan een gratis adviesgesprek in met een energiecoach van !WOON. Je krijgt slimme tips en handige producten om jouw energieverbruik in de woning te verminderen. Dat kan een paar tientjes tot honderden euro’s per jaar schelen! De energiecoach kan ook gratis een energiedisplay bij jou installeren. Zo weet je precies wat je verbruikt. En dus ook: waar je nog kunt besparen.

Gratis adviesgesprek
Waardebonnen

Kreeg je in 2022 de energietoeslag 2022? Dan kreeg je in januari 2023 ook een waardebon van € 100. Deze kun je gebruiken om energiebesparende producten te kopen. Denk bijvoorbeeld aan radiatorfolie. Daarmee zorg je dat de warmte uit jouw radiator niet naar buiten ontsnapt. Of aan ledlampen om je stroomverbruik te verlagen. 

Energievoucher gebruiken