Werken bij Contact

Hart voor elkaar

Hart voor elkaar

Een klein gebaar kan het verschil maken

Als u de afgelopen tijd in Wormerveer bent geweest, dan heeft u ‘m misschien al gezien. Het grote rode hart dat op ons kantoorpand is geprojecteerd. Ook op andere panden in de Zaanstreek zijn rode lichtharten te zien, dit is een actie in samenwerking met Stichting de Zaanse Uitdaging. Hiermee vragen we aandacht voor naasten die zich in deze tijd eenzaam kunnen voelen. Want veel mensen nemen in deze tijd liever geen onnodig risico’s. Ze blijven vooral thuis en ontmoeten weinig mensen. Daardoor kunnen zij zich extra eenzaam voelen. Veel Zaankanters zetten hun beste beentje voor en doen iets aardigs voor een ander. Doet u ook mee?

Met de actie doen we een oproep aan iedereen die de lichtharten ziet! Bedenk welke kwetsbare/eenzame personen u extra aandacht kunt geven. Heeft u een familielid, vriend of buur die zich in coronatijd en de periode rond de feestdagen misschien eenzaam voelt? Een klein gebaar zoals een kaartje, appje of belletje kan al veel betekenen.

Wij sturen al onze huurders de komende tijd een kaartje. Om u fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2022 te wensen. Binnenkort houden we op social media ook een actie in de strijd tegen eenzaamheid. Doet u met ons mee en steekt u ook iemand die u kent een hart onder de riem?

Wilt u in deze periode op een andere manier iets voor iemand betekenen, kijk dan ook eens op www.zaankantersvoorelkaar.nl. Zaankanters voor Elkaar is een vrijwilligersorganisatie die mensen met een hulpvraag koppelt aan iemand die hulp wil bieden. Dat kan structureel zijn, maar ook eenmalig. Denk bijvoorbeeld aan het spelen van een digitaal potje schaken of het langsbrengen van de boodschappen bij een buurtgenoot die in quarantaine zit. Meer over eenzaamheid leest u op www.eentegeneenzaamheid.nl.

Samen maken we het verschil! Samen tegen eenzaamheid!