Friendswonen

Deel een woning in de middenhuur samen met je vrienden! Dit zijn woningen met een maandelijkse huurprijs tussen de € 880 en € 1.100 (vanaf 2024).  Ben jij een Zaanse starter die wil samenwonen met vrienden? Dan is deze woonvorm misschien voor jou!

Friendswoningen zijn geschikt voor twee of drie starters 

Het aantal bewoners is afhankelijk van het aantal slaapkamers. Elke huurder krijgt een eigen slaapkamer, maar deelt de andere ruimtes met huisgenoten. Huurders tekenen een contract voor twee jaar en delen de huur. Verhuist je huisgenoot? Dan mag je zelf een voorstel doen voor een nieuwe huisgenoot. 

Voldoe je aan alle voorwaarden? 

Dan mag je de woning komen bekijken. Hoe langer je bent aangemeld, hoe eerder je een uitnodiging krijgt voor een bezichtiging. Let op: dit is een proef met innovatieve woningconcepten voor jongeren en starters. 

In eerste instantie is de huurperiode maximaal twee jaar 

Friendswonen is een proef van ons om starters een eerlijke kans te geven. Sinds  2022 doet Parteon meerdere proeven met innovatieve woningconcepten voor jongeren in starters. 

Voor jongeren en starters is het namelijk best lastig om een woning te vinden. Dat bleek wel toen in april 2021 een groep Zaanse jongeren en ouders een petitie startte. Zij deden de oproep om de woonkansen van Zaanse jongeren en starters te verbeteren via nieuwe woonconcepten. In korte tijd werd de petitie meer dan 500 keer ondertekend! Voor ons meer dan genoeg reden om te onderzoeken wat wij kunnen doen om te helpen.