Werken bij Contact

Duurzaam wonen

Parteon is ambitieus en zet forse stappen door zo veel mogelijk huizen energieneutraal te maken. We werken aan deze opgave zonder onze missie uit het oog te verliezen: goed en betaalbaar wonen in de Zaanstreek. Marjan Minnesma (directeur Urgenda) en Harry Platte (directeur-bestuurder Parteon) laten zien dat dit geen utopie is: tientallen Zaanse huishoudens zitten er al warmpjes én voordelig bij.

Duurzaam wonen doen we samen

Verduurzamen van woningen doen we niet alleen. We maken gebruik van kennis en kunde die al beschikbaar is bij onze samenwerkingspartners, zoals gemeente, bewoners, klimaatorganisatie Urgenda en leveranciers. Huurders denken met ons mee en delen hun ervaringen. Zo komen we samen tot de beste oplossingen en werken we stap voor stap naar CO2-neutraal wonen in 2050. 

Stap voor stap

Parteon is met veel energie aan de slag om zoveel mogelijk huizen energiezuinig en aardgasvrij te maken. Dit doen we stap voor stap. Een deel van onze huurders kan nu kiezen voor project Opgewekt Wonenproject zonnepanelen en isolatie+. De woningen die op korte termijn in aanmerking komen, ontvangen van ons bericht. U mag ons altijd bellen voor meer informatie.

Nog niet aan de beurt, maar u wilt wel aan de slag met duurzaam wonen? Kijk eens naar deze bespaartips

Lees ook
Opgewekt Wonen Zonnepanelen Dossier stijgende energieprijzen
Beglazing (isoleren)
Youtube thumbnail
Verduurzamen doen we samen. Zo ziet dat eruit als we de beglazing van een woning aanpakken.
Mechanische ventilatie
Youtube thumbnail
Door te isoleren en te ventileren verhoog je het wooncomfort en gaat je energieverbruik omlaag. Een goed geisoleerde woning heeft wel frisse lucht nodig. Daar zorgt een mechanisch ventilatiesysteem voor.
Spouwmuur isolatie
Youtube thumbnail
Hoe isoleer je een spouwmuur? In Zaandijk hebben we deze verduurzaming uitgevoerd bij onze woningen. Kijk je mee?
Voegwerk isoleren
Youtube thumbnail
In een goed geïsoleerde en geventileerde woning blijft het ’s winters langer warm. Wist je dat ook het voegwerk belangrijk is voor een goede isolatie? In Krommenie laten we het zien.
Kozijnen vervangen
Youtube thumbnail
Een goede manier om een woning beter te isoleren, is het vervangen van oude kozijnen.