Duurzaam wonen

Tientallen Zaanse huishoudens zitten er al warmpjes én voordelig bij
Youtube thumbnail
Het klinkt te mooi om waar te zijn. Maar het kan écht! Samen met onze huurders maken we zoveel mogelijk huizen energieneutraal. We vergeten daarbij nooit ons doel: goed en betaalbaar wonen in de Zaanstreek. Hoe we die combinatie mogelijk maken? Dat vertellen Marjan Minnesma (directeur Urgenda) en Harry Platte (directeur-bestuurder Parteon) je in de video over Opgewekt wonen.

Duurzaam wonen doen we samen

Veel kennis en vaardigheden zijn namelijk al beschikbaar. Bijvoorbeeld bij onze samenwerkingspartners, zoals gemeentes, bewoners, leveranciers en klimaatorganisatie Urgenda. Als huurder kun je ook met ons meedenken en je ervaring delen. Zo komen we samen tot de beste oplossingen. En werken we stap voor stap naar CO2-neutraal wonen in 2050. 

Iedereen kan stappen zetten

Wij werken op volle energie om zoveel mogelijk huizen energiezuinig en aardgasvrij te maken. Dit doen we stap voor stap. Een deel van onze huurders kan nu kiezen voor:

- project Opgewekt Wonen
- project zonnepanelen
isolatie+

Komt jouw woning hiervoor in aanmerking? Dan krijg je daar post over. Maar je hoeft niet op ons te wachten. Je mag ons altijd bellen voor meer informatie. Of ga meteen zelf aan de slag! Kijk maar eens naar deze bespaartips.

Lees ook
Opgewekt Wonen Zonnepanelen Dossier stijgende energieprijzen
Beglazing (isoleren)
Youtube thumbnail
Verduurzamen doen we samen. Zo ziet dat eruit als we de beglazing van een woning aanpakken.
Mechanische ventilatie
Youtube thumbnail
Door te isoleren en te ventileren verhoog je het wooncomfort en gaat je energieverbruik omlaag. Een goed geisoleerde woning heeft wel frisse lucht nodig. Daar zorgt een mechanisch ventilatiesysteem voor.
Spouwmuur isolatie
Youtube thumbnail
Hoe isoleer je een spouwmuur? In Zaandijk hebben we deze verduurzaming uitgevoerd bij onze woningen. Kijk je mee?
Voegwerk isoleren
Youtube thumbnail
In een goed geïsoleerde en geventileerde woning blijft het ’s winters langer warm. Wist je dat ook het voegwerk belangrijk is voor een goede isolatie? In Krommenie laten we het zien.
Kozijnen vervangen
Youtube thumbnail
Een goede manier om een woning beter te isoleren, is het vervangen van oude kozijnen.