Werken bij Contact

Duurzaam bij Parteon

Het klimaat verandert. Omdat we willen dat ook de volgende generaties fijn en betaalbaar kunnen wonen, staat duurzaamheid bij ons hoog op de agenda. Door zoveel mogelijk duurzame en energiezuinige woningen aan te bieden draagt Parteon haar steentje bij. Maar we doen meer. We spelen actief in op initiatieven en wensen van onze huurders. En we dagen verschillende partijen uit met ons betaalbare, flexibele en wijkgerichte oplossingen te ontwikkelen. 

Onze aanpak

Parteon heeft woningen die onderling flink verschillen. Oud en nieuw, appartementencomplex en eengezinswoning. Iedere soort woning vraagt om een eigen aanpak. Hierbij zoeken we steeds naar oplossingen die het energieverbruik zoveel mogelijk verlagen en gunstig zijn voor de portemonnee van onze huurders. 

We denken groot en beginnen klein. Bij een goed resultaat, rollen we de aanpak verder uit. Onderweg blijven we nieuwe technologieën onderzoeken en voegen deze waar gewenst toe aan onze werkwijze. Daarbij vinden we het belangrijk om de CO₂-impact van de bouwopgave te minimaliseren. Zuinig omgaan met materialen, grondstoffen en energie. 

Duurzaam wonen doen we samen

Verduurzamen van woningen doen we niet alleen. We dagen onszelf en marktpartijen uit om keuzes te maken die betaalbaar, flexibel, innovatief en van duurzame waarde zijn. Zo komen we samen tot de beste oplossingen en werken we stap voor stap naar CO2-neutraal wonen in 2050.

Slim verduurzamen met Opgewekt Wonen

Samen met Urgenda zet Parteon forse stappen door zo veel mogelijk huizen aardgasvrij en energieneutraal te maken met Opgewekt Wonen. We werken aan deze opgave zonder onze missie uit het oog te verliezen: goed en betaalbaar wonen in de Zaanstreek. In deze video laten Marjan Minnesma (directeur Urgenda) en Harry Platte (directeur-bestuurder Parteon) zien dat dit geen utopie is: 300 Zaanse huishoudens zitten er al comfortabel én voordelig bij met Opgewekt Wonen.

 

Milieubewuste organisatie

Ook binnen Parteon krijgt duurzaamheid alle aandacht. Wij gaan bewust om met energieverbruik en de energie die we gebruiken is voor een deel duurzaam opgewekt. Op ons kantoordak liggen 188 zonnepanelen, goed voor 25% van het kantoorgebruik én het opladen van de elektrische auto’s. De slimme batterij slaat de schone stroom op en levert terug wanneer dat nodig is.
Ook hebben we een bijenkast op het kantoordak staan. Een medewerker van Parteon is opgeleid tot imker zodat we de bijen goed kunnen verzorgen. Zo maken we met elkaar een mooie stap richting een duurzamere toekomst.

Meer lezen
Samen duurzaam
21 juli 2022
Fixbrigade in het nieuws
22 oktober 2021
Parteon aangesloten bij Green Deal Houtbouw
12 oktober 2021
Een weekje in de troep voor het goede doel: Energiezuinig en aardgasvrij wonen
16 juni 2021
Bouw eerste fase Lijnbaan in Krommenie vordert gestaag
27 mei 2021
Dak+ bij Parteon nu ook in co-making
19 mei 2021
Bouw het Blok in Krommenie van start met slaan van symbolische eerste palen
26 april 2021
Energieneutrale woningen
08 april 2021
Parteon aangesloten bij City Deal Circulair en Conceptueel Bouwen